Pieton din Olt, lovit de un polițist cu mașina. Victima a decedat. Inițial, cazul nu a fost mediatizat de IPJ Olt

Un accident în care a fost implicat un polițist din Drăgănești-Olt, angajat al DGPMB București, și în urma căruia un pieton lovit de mașina acestuia a decedat la spital s-a petrecut sâmbătă, 18 iunie, în comuna olteană Vâlcele. Inițial, evenimentul nu a fost mediatizat de reprezentanții IPJ Olt.

Poliţistul, angajat în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti și care se afla în timpul liber, l-a lovit pe pieton în timpul unei manevre de mers cu spatele.

Pietonul acroşat ar fi căzut pe carosabil, rănindu-se grav şi fiind transportat la spital. A ajuns mai întâi la Spitalul Slatina, ulterior fiind transferat la spitalul din Craiova, unde a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, care, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a acroșat un pieton aflat pe partea carosabilă, respectiv un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Vâlcele.

În urma evenimentului, pietonul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Nr. 1 Craiova, unde în noaptea de 18/19 iunie a.c. a decedat.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar testarea pietonului nu a fost posibilă, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge la unitatea spitalicească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Claudiu Șerban.

Inițial, evenimentul nu a fost mediatizat de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Inspectorul Ionuț Vasiloaica, însărcinat cu relațiile cu presa, a explicat că instituția pe care o reprezintă nu mediatizează toate evenimentele și că, la început, nu s-a știut că evenimentul de la Vâlcele era așa de grav.

„Inițial, a fost vorba de o acroșare a unui pieton care a traversat strada prin spatele autoturismului implicat, prin loc nepermis, deci a fost vorba de culpă comună. Nu s-a vrut să se ascundă ceva, nu s-a știut cât de grav a fost evenimentul. Ulterior, pacientul, transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență nr. 1 Craiova, unde a decedat. Există un dosar penal în curs, se urmează procedurile”, a declarat Ionuț Vasiloaica.

În acest caz, oamenii legii au întocmit un dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here