Aproape 1700 de persoane și-au găsit locuri de muncă prin AJOFM Olt, în primele cinci luni ale anului

În primele cinci luni ale anului 2022, urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt, 1.688 persoane au fost încadrate în muncă, informează agenția.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 31 mai 2022, 828 au peste 45 de ani, 321 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 198 au între 25 și 35 de ani, iar  341  sunt tineri sub 25 de ani.

În funcţie de rezidenţă, 706 persoane angajate în perioada de referinţă provin din mediul urban, iar 982 persoane sunt din mediul rural.

Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale (601), urmate de cele cu studii gimnaziale (383), profesionale (405), 92  fiind cu studii universitare.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele cinci luni ale anului 2022, 449 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Olt.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele cinci luni ale anului 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.335  persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here