Paradoxul se repetă: Cod galben de caniculă și Cod portocaliu de ploi și vijelii, în același timp, în Olt

Suprapunerea de avertizări meteo privind manifestări extreme ale vremii se repetă azi în județul Olt. Pe de o parte avem Cod galben de caniculă până mâine, pe de altă parte meteorologii au emis, azi, și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice și ploi abundente.

Astfel, valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și local în estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade.

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu vijelii puternice și ploi abundente, care intră în vigoare sâmbătă la ora 12.00 și este valabilă până la la ora 22.00.

„În zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp”, se arată în avertizarea meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here