COD ROȘU de vreme severă imediată în județul Olt. Se anunță DEZASTRU! Localitățile vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți după-amiază, o avertizare nowcasting COD ROȘU de vreme severă imediată în județul Olt.

Sunt vizate mai multe localități unde aversele torențiale și vijeliile ar putea face ravagii.

Este vorba de localitățile Colonești, Verguleasa, Vulturești, Spineni, Poboru, Bărăști, Dobroteasa, Făgețelu și Tătulești.

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 18.00 și este valabilă până la 19.00.

„Se vor semnala averse torenţiale ce vor acumula 50 l/mp, vijelie, frecvente descărărcări electrice și grindină”, se arată în avertizarea meteo.

De altfel, județul Olt se află și sub Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu cantități însemnate de precipitații și vijelii, până miercuri la ora 10.00.

„În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp”, se arată în avertizarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Pe de altă parte, vremea e la extreme în județ, pentru că, tot azi, e valabil și un Cod Galben de caniculă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here