Licitația demarată ILEGAL de Primăria Oporelu, pentru asfaltări de drumuri, a fost ANULATĂ/ DOCUMENT

Licitația demarată ilegal de Primăria Oporelu, pentru asfaltări de drumuri, a fost anulată prin dispoziție de primarul comunei.

În documentul de anulare a procedurii de atribuire a contractului se recunoaște că totul s-a făcut printr-o „abatere gravă de la prevederile legislative”.

Este vorba de un contract de proiectare tehnică și execuția lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna Oporelu, care a mai fost scos la licitație la sfârșitul anului 2019, fiind și declarată câștigătoare oferta unui participant. Cu toate că procedura a rămas nefinalizată pentru că autoritatea contractantă nu a putut semnat contractul, întrucât a rămas fără sursa de finanțare și în ciuda faptului că primăria a amânat finalizarea procedurii, până la găsirea unei soluții privind finanțarea proiectului, procedura a fost reluată acum, în cadrul unei alte licitații, încălcându-se prevederile legale în domeniul achizițiilor publice.

În plus, a fost modificată valoarea inițiată a contractului, acum fiind avansată o sumă cu mult mai mică, aproape o treime din totalul care apărea în prima documentație (întreaga poveste poate fi citită AICI).

Ei bine, la 10 zile de la publicarea anunțului în SEAP și după ce anumiți potențiali ofertanți s-au sesizat în legătură cu această ilegalitate, primarul comunei a anulat, prin dispoziție, licitația pornită cu încălcarea legii, edilul dând vina pe „erori”, nu pe oameni, și lăsând să se înțeleagă faptul că la mijloc ar fi vorba de un cu totul alt contract/obiectiv de investiții, și nu de o licitație „pregătită” pentru cineva anume.

OLT-ALERT a încercat să ia un punct de vedere de la primarul localității, Valerin Ion Burciu, dar edilul a fost de negăsit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here