Hoții care au îngrozit o comună din Olt au fost prinși de polițiști după ce i-au prădat și pe ei. Cine sunt indivizii

Spargerea recentă a sediului Postului de Poliție Priseaca și sustragerea de bunuri și documente, despre care au fost date publicității amănunte azi de către IPJ Olt, nu a fost o întâmplare izolată în comuna olteană. Hoții care i-au îngrozit pe localnicii comunei, dând spargere după spargere, au fost prinși de polițiști abia după ce i-au prădat și pe ei.

Potrivit IPJ Olt, spargerea postului de poliție din Priseaca a avut loc în noapte de 25 spre 26 iunie, când hoții au plecat din instituție cu o unitate de calculator și cu mai multe dosare penale. Asta după ce localnicii au fost îngroziți de „loviturile” hoților, la Poliție fiind înregistrate mai multe sesizări de furturi, spun surse locale.

Ei bine, abia după ce hoții i-au „făcut” și pe oamenii legii aceștia s-au pus serios pe treabă și au identificat două persoane bănuite de infracțiunile de furt calificat.

Este vorba de doi bărbați, Nicolae Călinescu și Nicolae Gillbert Burcea, care a doua zi au și fost reținuți, apoi arestați preventiv în urma mandatelor dispuse de Judecătoria Slatina, la solicitarea procurorului de caz.

„În dimineața zilei de 26 iunie 2022, polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Perieți, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea de 25/26 iunie, în intervalul orar 22:30 – 03.00, perioadă în care polițiștii s-au aflat în desfășurarea activităților specifice de serviciu, pe raza de competență, persoane necunoscute ar fi pătruns, prin efracție, în sediul Postului de Poliție Priseaca, de unde ar fi sustras mai multe obiecte și înscrisuri.

Menționăm faptul că, la data de 25 iunie, ora 22.30, Postul de Poliție a fost a închis și asigurat inclusiv cu grilaje metalice, la plecarea agenților de poliție în desfășurarea atribuțiilor de serviciu.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și sustragere sau distrugere de obiecte și înscrisuri, aflat în directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind continuate cercetarile în vederea identificării autorilor, stabilirii situației de fapt și dispunerii de măsuri legale.

Imediat după sesizare, a fost constituită o echipă operativă de investigații complexe, care, în data de 26 iunie 2022, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, sub directa coordonare a procurorului de caz, a identificat doi bărbați, cu vârstele de 27 și 46 de ani, bănuiți de săvârșirea faptei din noaptea de 25/26 iunie 2022.

În continuarea cercetărilor și în urma probatoriului administrat, în data de 27/28 iunie 2022, procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei doi bărbați, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Tot la data de 28 iunie 2022, față de cei doi bărbați, Judecătoria Slatina a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, față de cei doi bărbați, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

În prezent, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina efectuează cercetări în acest caz în vederea documentării întregii activități infracționale a celor doi bărbați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here