Primarul din Olt cu două case și 13 apartamente, cu sute de mii de euro în conturi și cu opere de artă de zeci de mii de euro/ FOTO

Deține două case și 13 apartamente, peste 500.000 de euro în conturi bancare și 70.000 euro în opere de artă, iar anul trecut a cumulat venituri de peste 500.000 lei din salariu, pensie și chirii. De asemenea, deține opere de artă în valoare de 70.000 de euro.

Este vorba de primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, important om de afaceri în domeniul carburanților.

Potrivit celei mai recente declarații de avere postată pe site-ul primăriei, Ion Doldurea deține un teren agricol, dintr-o moștenire, și împreună cu soția, șase terenuri intravilane în Caracal, dar și un teren la Băile Olănești, județul Vâlcea, două case (una construită, celalaltă cumpărată), 13 apartamente în Caracal, unul cumpărat în 2017 și celelalte 12 achiziționate în anul 2019, dar și trei spații comerciale, două obținute prin contract de vânzare-cumpărare în 2018 și unul cumpărat în 2019.

De asemenea, primarul din Caracal este titularul mai multor conturi bancare în care deține peste 100.000 de lei, peste 470.000 de euro, peste 10.000 de lire sterline și peste 10.000 de dolari. Anul trecut, edilul a cumulat venituri de peste 540.000 din indemnizația de primar, din pensie și din chirii.

Este și deținătorul unor opere de artă în valoare de 70.000 de euro achiziționate în perioada 1994 – 2016.

Edilul nu este însă dator nimănui, după cum a ținut să precizeze pentru OLT-ALERT.RO., afirmând că, din poziția de primar, „nu am nevoie să primesc o cafea de la nimeni”.

„Tot ce am provine din muncă cinstită și, atunci când le-am obținut, am plătit statului tot ce a trebuit plătit, miliarde și miliarde de lei. Așa încât nu am nevoie să primesc o cafea de la nimeni”, a declarat primarul Caracalului.

Ion Doldurea, primar Caracal

Inspector de specialitate (chimie) la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Calității Produselor Caracal în perioada 1987 – 1990, apoi director comercial al Intreprinderii de Anvelope Caracal în perioada 1990 – 1993, Ion Doldurea a decis să renunțe la calitatea de angajat și să își deschidă propria afacere. În 2001 înființează firma SC Dolchimex SRL, cu activitate principală în domeniul fabricării altor produse din cauciuc.

Ulterior, el devine un actor important pe piața carburanților, înființând mai multe companii de comerț cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate și al al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate.

În 2018 s-a pensionat, lăsând la cârma companiilor pe cei doi fii ai săi, pe care a avut grijă să îi pregătească dinainte în tainele afacerilor de familie, astfel că, în prezent, cei doi îi calcă pe urme, înregistrând succese frumoase ca antreprenori.

Familia mai deține și un hotel de cinci stele în Caracal, care funcționează într-o casă veche, cu o arhitectură specifică secolului al XIX-lea (a fost construită în 1881) și în care se regăsesc multe dintre operele de artă pe care afaceristul le-a achiziționat de-a lungul timpului.

Păstrându-se departe de politică până în urmă cu câțiva ani, el s-a lăsat convins în octombrie 2019 să preia conducerea PSD Caracal și, ulterior, în 2020, să candideze la funcția de primar al orașului, reușind să convingă majoritatea electoratului că merită să conducă destinele orașului.

El a afirmat în repetate rânduri, înainte de alegerile din 2020, că între calitatea de administrator al unei companii de succes și funcția de primar nu ar trebuie să existe diferențe, explicând că ambele entități se bazează pe un buget care implică venituri și cheltuieli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here