Emil Moț anunță livrarea către școlile din Slatina a echipamentelor achiziționate în cadrul proiectului „E-EDUCAŢIE”

În luna decembrie va începe livrarea celor 9.107 tablete, 558 de laptop-uri, 252 de calculatoare, 293 de camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, pentru dotarea instituțiilor de învățământ din Slatina, a anunțat, miercuri, primarul municipiului, Emil Moț.

Este vorba de proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

„Pe toată perioada cât voi fi primarul dumneavoastră, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine. Pe lângă resursele alocate din bugetul local unităților de învățământ voi căuta continuu surse alternative de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului de învățământ.

Un astfel de proiect în curs de implementare este proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din Municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

În luna decembrie va începe livrarea echipamentelor achiziționate prin 4 loturi de achiziție din cele 5 lansate, iar unitățile de învățământ vor primi 9.107 tablete, 558 laptop-uri, 252 calculatoare, 293 camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate”, a scris, pe pagina sa de socializare, primarul Slatinei.

Valoarea totală a proiectului este de 19.071.477,43 lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul on-line în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din Slatina prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în 5 loturi. De aceste dotări vor beneficia școlile gimnaziale și șase licee și colegii din municipiu.

„Numărul și tipul de echipamente a fost stabilit la depunerea proiectului, în funcție de nevoile identificate de fiecare unitate de învățământ”, mai spune Emil Moț.

Finanțarea asigurată prin proiect asigură cheltuieli zero pentru unitățile de învățământ beneficiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here