Peste 1200 de noi cazuri de viroză, pneumonie și gripă au fost înregistrate, doar săptămâna trecută, în Olt

Peste 1200 de oameni au contractat, săptămâna trecută, bolile sezonului rece. Au apărut și noi cazuri de gripă, manifestate la persoane cu vârste cuprinse între 0 ani și 38 de ani, care s-au prezentat la spitalele din Slatina și Caracal. Dintre persoanele bolnave, peste 150 de oameni au avut nevoie de tratament de specialitate în spital, transmite, marți, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

DSP spune că, săptămâna trecută au fost înregistrate  854 de infecții respiratorii acute (viroze), 66 de oameni fiind internați în spitale, și de 380 de cazuri de pneumonie, 88 de bolnavi având nevoie să fie tratați la spital.

În plus, săptămâna trecută au fost înregistrate și cinci cazuri noi de gripă, manifestate la persoane cu vârste cuprinse între 0 ani și 38 de ani, care s-au prezentat la spital, unde trei au rămas internați

Până acum, în această iarnă, în Olt au fost 134 de persoane au fost confirmate cu gripă.

Cea mai sigură și eficientă măsură împotriva gripei rămâne vaccinarea profilactică, țin să ne reamintească specialiștii în sănătate publică.

Pentru desfășurarea campaniei de vaccinarea antigripală în acest sezon rece, Ministerul Sănătății a repartizat Oltului până acum, gratuit, 31.027 doze de vaccin gripal, până în prezent fiind administrate 20.611 de doze categoriilor considerate la risc.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripa, DSP Olt recomandă:

• Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;

• Folosirea batistei de unică utilizare;

• Respectarea măsurilor de igienă individuală – spălarea pe mâini cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie;

• Respectarea unui regim sănătos de viață – alimentație bogată în legume și fructe;

• Evitarea consumului de alcool, cofeină, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor;

• Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului;

• Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate;

• Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C).

• Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here