Cea de-a patra ediție a competiției sportive „Slatina City Run” a luat sfârșit. Cine sunt câștigătorii/FOTO

Cea de-a patra ediția a competiției sportive „Slatina City Run”, cu probe de cros și semimaraton, desfășurată, duminică, pe principalele artere din Slatina, a luat sfârșit. 

La linia de start s-au aliniat 350 de participanți de toate vârstele și din mai multe județe.

La proba de cros (7 km) primul la linia de sosire a ajuns Marius Bușcă, de la CSM Craiova, grupa de vârstă 40 – 49 ani, cu timpul de 0:23:50, urmat de Andrei Ștefana, tot de la CSM Craiova, grupa de vârstă 30 – 39 ani (0:24:30), locul al treilea revenindu-i lui Victor-Florin Bratu, grupa de vârstă 50 – 59 ani (0:25:02).

Proba de semimaraton (21 km) a fost câștigată de Jose Oliveira, grupa de vârstă 18 – 29, cu timpul de 1:20:55, urmat de Dumitru Nicușor Mateucă, grupă de vârstă 30 – 39, care a scos timpul de 1:21:09, și de Cristian Stancu, gripa de vârstă 50 – 59, care a scos 1:21:13.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului, Emil Moț, care a declarat că competiția va fi organizată an de an și a invitat, încă de pe acum, la edițiile care vor urma, pe toți cei care iubesc mișcarea în aer liber, atât din Slatina, cât și din țară.

„Este cea de-a patra ediție a Slatina City Run, deja a devenit o tradiție, la noi în Slatina. O să facem această competiție în fiecare an. Sunt mândru să spun că, anul acesta, din cele 350 de locuri oferite avem 350 de participanți. Un lucru foarte important pe care toată lumea trebuie să îl știe este că participarea la evenimentul nostru este gratuită, nu există taxă de participare. Așa că în fiecare an așteptăm să participe la această competiție oameni din Slatina și din toată țara, să alergăm și să ne bucurăm, să ne simțim bine într-un cuvânt”, a spus Emil Moț.

Emil Moț, primarul Slatinei

Premiile puse în joc de instituția organizatoare au fost unele consistente.

„Suntem la cea de-a patra ediție „Slatina City Run”, evenimentul sportiv cel mai important organizat de Primăria Slatina și la care am adus la start 350 de participanți, 250 de participanți la proba de cors și 100 la proba de semimaraton. Avem premii consistente, pe categorii de vârată, atât la masculin, cât și la feminin. Cel mai important este faptul că evenimentul nostru nu are taxă de participare”, a declarat viceprimarul Gigi Ernes Vîlceleanu.

La competiție a fost prezent și viceprimarul Alexandru Berechet, care a remarcat interesul crescut al evenimentului în rândul amatorilor de atletism.

„Ne bucură interesul slătinenilor noștri, cât și al celorlalți sportivi din alte județe, practicanți de atletism. Suntem bucuroși să fi astăzi aici, este foarte important pentru comunitatea noastră să avem o competiție la acest nivel. Le mulțumesc tuturor participanților și să ne vedem cu bine la următoarele ediții”, a spus și Alexandru Berechet.

Viceprimarii Alexandru Berechet și Gigi Ernes Vîlceleanu

La cros, din totalul celor înscriși, 168 de concurenți au trecut linia de sosire, iar la semimaraton – 42.

Concurent de 81 de ani, ajuns cu bine la linia de sosire

Au fost și 12 participanți de peste 60 de ani care au concurat de proba de cros. Cel mai în vârstă concurent care a dus la capăt cursa se numește Anton Ionescu, are 81 de ani și este din Găești, județul Dâmbovița.

Marius Bușcă, proba de cros (7 km), primul la linia de sosire

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here