Povești de succes cu fonduri europene în județul Olt. 124 de milioane de euro pentru investiții majore/ VIDEO

Agenția Națională de Dezvoltare (ADR) Sud-Vest Oltenia prezintă investițiile realizate în județul Olt cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, prin care au fost implementate proiecte în valoare de 124 de milioane de lei.

Materialul de prezentare este în format video și cuprinde cele mai mari proiecte din domeniile infrastructură rutieră, sănătate, mobilitate urbană și eficiență energetică.

„Am ajuns și în județul Olt, dornici să descoperim și să vă prezentăm proiecte de succes implementate cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Pornim pe drumul 546 Dăneasa-Slatina-Verguleasa, a cărui modernizare se apropie de final, ne bucurăm de liniște și peisaje încântătoare de-a lungul Oltului, apoi mergem la Slatina, unde Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost dotată cu aparatură și echipamente medicale performante, iar investițiile pentru dezvoltarea durabilă a mobilității urbane sunt în plină desfășurare.

La final, așa cum v-am obișnuit, vizităm două obiective de patrimoniu: Casa Fântâneanu, una dintre clădirile emblematice ale Slatinei, și Mănăstirea Brâncoveni, a cărei istorie este legată de domnitorii Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Mulțumim beneficiarilor și partenerilor noștri: Consiliul Judeţean Olt, Primăria Municipiului Slatina, Episcopia Slatinei si Romanatilor și Mănăstirea Brâncoveni”, se arată în materialul video.

Nu mai puțin de 124 de milioane de euro au fost atrase în Olt, din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020.

„Programul Operațional Regional 2014 – 2020 a oferit autorităților publice din județul Olt nenumărate oportunități pentru dezvoltare, dezvoltare care nu ar fi fost posibilă fără fondurile europene. Cele peste 60 de proiecte de autoritățile administrației publice și alte instituții publice din județul Olt au o valoarea totală de 124 de milioane de euro și oferă locuitorilor județului condiții mai bune de trai: drumuri reabilitate, școli și spitale modernizate, locuri și clădiri publice eficiente energetic, servicii și sociale de calitate și multe altele”, spune directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

Cel mai important proiect implementat în infrastrcutura rutieră a județului este modernizarea celui mai lung drum județean din Olt, și anume DJ 546 Dăneasa – Slatina – Verguleasa, investiția care se apropie de final. Este cel mai important și mai complex proiect de infrastructură rutieră derulat de Consiliul Județean Olt cu fonduri europene. Drumul leagă nordul și sudul județului cu Slatina, se intersectează cu trei drumuri naționale și asigură legătura cu rețeaua transeuropeană de transport TEN-T.

„Prin modernizarea acestui drum am reușit să aducem în județul Olt peste 28 de milioane de euro și să reabilităm aproximativ 60 de kilometri de drum județean. Este un drum care trece prin 10 localități și deservește mare parte a cetățenilor din județul Olt.

Programul Operațional Regional, dar și celelalte programe finanțate din bani europeni ne-a oferit șansa și oportunități reale de a aduce investiții majore în județul Olt”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here