Sute de locuri de muncă în Balș oferite de o firmă din Germania, care a cumpărat fabrica IAC. Rotea: De mâine se primesc CV-uri

Mai multe locuri de muncă vor fi disponibile în Balș după ce o firmă de filtre din Germania a cumpărat fabrica celor de la IAC, care a renunțat la filiala din orașul de pe malurile Oltețului.

Anunțul a fost făcut vineri, într-o conferință de presă, de primarul Balșului, Cătălin Rotea.

Este vorba de compania germană Hengst Filtration, specializată în fabricarea filtrelor auto, care de mâine așteaptă deja primele CV-uri din partea celor care vor să lucreze.

„Acum, la trei ani de când am depus jurământul de primar și de când am promis că în mandatul meu vor fi înființate minimum 500 de noi locuri de muncă, vreau să anunț cu mândrie, cu bucurie, cu toate sentimentele de bine posibile pe care un om poate să le aibă, că de ieri avem un nou investitor nou la Balș, Hengst Filtration, o firmă multinațională, de nivel înalt, care ieri a cumpărat fabrica IAC, cu care am avut nenumărate întâlniri față în față, prin teleconferință, prin videoconferință, căreia i-am oferit schema noastră de ajutor de stat, căreia i-am oferit 50% reducere la impozitul pe clădiri și pe teren, pentru a investi în Balș și care a ales să vină în Balș. Vorbim de o firmă înființată în anul 1958 în Germania, o firmă care este în primele trei în lume în domeniul filtrelor, auto, de aer condiționat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare, o firmă care și-a relocat o fabrică din Germania pentru a veni în România, în Balș, o firmă care m-a mandatat să anunț această tranzacție și să postez pe Facebook o adresă de e-mail: application@hengst.de, la care așteaptă CV-uri de mâine. Oamenii vor să înceapă activitatea în aprilie 2024, să înceapă producția, vor să dea drumul la primele angajări, la primele 100 de locuri de muncă din decembrie, astfel încât în ianuarie fabrica să fie funcțională, iar creșterea pe care ei și-o doresc, organică, pozitivă, pe termen lung, este de minim cîteva sute de locuri de muncă în următorii doi ani.

Sunt foarte mândru că Hengst Filtration, o firmă cu o cifră de afaceri de 700 de milioane de euro în 2022, a ales să vină la Balș. Prin voia lui Dumnezeu și cu ajutorul unor chestiuni tehnice pe care le-am putut realiza am reușit să aducem această firmă în Balș. Cred că este un moment de care acest oraș avea maximă nevoie, pentru că dincolo de toate proiectele care sunt în dezvoltare acum, care sunt în implementare, era nevoie de un declic, era nevoie ca 300, 400 de locuir de muncă, nou create, în afară de cele care au fost create până acum, să fie aduse în orașul Balș, ca oamenii să lucreze la ei acasă, ca ei să nu mai piardă vremea pe drumuri (la locuri de muncă în afara orașului – n.r.), ca oamenii să-și ia salariile în Balș și să cheltuie bani în Balș. Acești bani să rămână în Balș, în diverse activități, ei să se întoarcă sub formă de texe și contribuții tot în oraș, pentru a contribui la dezvoltarea orașului Balș.

Vreau să le spun oamenilor că, dacă se uită pe broșura mea din septembrie 2020, pe pagina a doua scria: 500 de noi locuri de muncă la Balș. Misiune îndeplinită. Ți mergem mai departe, pentru că mai avem un an până la următoarele alegeri și eu sunt convins că vor mai veni investitori și acest lucru înseamnă enorm pentru inima acestui oraș.

Orașul urează bun venit firmei Hengst, sunt multe sute de locuri de muncă care vor fi înființate aici în următorii doi ani și care vor schimba fața acestui oraș. Pentru mine este o deosebită bucurie și ca fapt personal o consider o împlinire extrem de mare pentru destinul acestui oraș”, a declarat primarul Cătălin Rotea.

După ce, în 2012, Grupul International Automotive Components (IAC) a inaugurat fabrica de componente auto pentru Ford de la Balş, în care au lucrat aproape 300 de oameni, compania a decis, în 2019, să renunțe la unitate de producție.

28 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here