Gigel Știrbu, despre negocierile pentru obținerea dublei cetățenii de către românii din Spania: „Prin obținerea dublei cetățenii, românii ar avea acces la anumite beneficii”

Negocierile pentru obținerea dublei cetățenii de către românii din Spania au fost demarate în noiembrie 2022, în cadrul unei ședințe comune între guvernele conduse de Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez. Această inițiativă urmărește să permită românilor din Spania să dețină atât cetățenia română, cât și pe cea spaniolă, fără a fi obligați să renunțe la una dintre ele, arată deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu.

Un grup de lucru format din reprezentanți ai ministerelor de Externe și Interne din cele două țări analizează soluțiile și detaliile acestui acord.

„Prin obținerea dublei cetățenii, românii ar avea acces la anumite beneficii, inclusiv în ceea ce privește angajarea în domenii precum administrație, ordine publică și educație, poziții care în prezent sunt rezervate doar cetățenilor spanioli. Această schimbare ar putea contribui la integrarea mai eficientă a comunității românești în societatea spaniolă.

De asemenea, premierul Spaniei a anunțat sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen. Acceptarea României în ceea ce privește frontierele aeriene și maritime reprezintă un pas semnificativ în procesul de extindere a spațiului Schengen și consolidarea colaborării între cele două țări.

Aceste evoluții indică o cooperare pozitivă între România și Spania, deschizând noi perspective pentru comunitatea românească din Spania și consolidând legăturile dintre cele două țări în privința mobilității și integrării europene”, a declarat Gigel Știrbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here