O femeie și un tânăr din Olt au fost reținuți pentru furt și pentru infracțiuni informatice săvârșite anul trecut

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au reținut, ieri, două persoane cercetate pentru furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Totul a plecat de sesizarea făcută de un bărbat de 35 de ani, din comuna Strejești, în data de 16 octombrie 2023, către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras două carduri bancare, cu care ar fi efectuat apoi tranzacții financiare frauduloase, în valoare de 14.000 de lei.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, fiind continuate cercetările pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

În urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat șase persoane din comuna Milcov, bănuite de comiterea faptelor.

Pentru documentarea activității infracționale, ieri dimineață oamenii legii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

În urma perchezițiilor efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri susceptibile a fi fost folosite la comiterea faptelor, precum și bunuri ce ar fi provenit din comiterea faptelor.

Cele șase persoane bănuite au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii, iar după administrarea probatoriului, în cursul aceleiași zile, sub supravegherea procurorului de caz, pe numele a două persoane, respectiv o femeie de 39 de ani și un tânăr de 18 ani, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Anchetatorii fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here