Adrian Chesnoiu spune că scandalul cu tentă politică de la Liceul „Ioniță Asan” Caracal este o invenție a profesoarei de religie

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a demontat, vineri, într-o conferință de presă, acuzația făcută de liberali potrivit căreia o profesoară de la Colegiul Teoretic „Ioniță Asan” din Caracal ar fi distribuit în școală calendare cu însemnele PSD. De fapt, argumentele social-democratului o incriminează pe cea care a făcut publică această informație, profesoara de religie Niculina Tomescu, care conduce organizația de femei din PNL Caracal, de fapte greu de închipuit.

Adrian Chesnoiu spune că aceasta ar fi umblat în lucrurile personale ale unei colege, profesoară de franceză, ar fi extras patru calendare pe care aceasta, în drum spre școală, le-a primit pe stradă de la membrii PSD pentru uz personal, le-a întins pe masa din cancelarie, le-a fotografiat și a postat imagini cu acestea pe Facebook, lăsând să se înțeleagă faptul că la mijloc ar fi vorba de propagandă electorală și cerând conducerii școlii să se cerceteze cazul.

Informația s-a răspândit rapid și a ajuns în presa națională, iar conducerea PNL Olt a folosit-o ieri într-o conferință de presă, aducând, la rândul său, acuzații și cerând o anchetă disciplinară.

„O doamnă profesor de geografie care mergea înspre Liceul Teoretic „Ioniță Asan” a primit din partea activiștilor și membrilor PSD Caracal – care împărțeau calendare, pe care noi nu le-am făcut doar în acest an, le facem în fiecare an, un calendar pentru cetățenii municipiului Caracal în care apare poza mea, în calitate de deputat PSD de Caracal, poza domnului primar în calitate de primar de Caracal și câteva imagini cu obiectivele realizate în acești patru ani de administrație Doldurea la Caracal – colegii noștri au înmânat doamnei profesoare patru calendare pentru tatăl dumneaei. Vreau să fac precizarea că această doamnă profesor de geografie nu este membru PSD, nu este activist de partid, nu a participat la nicio acțiune a Partidului Social Democrat din Caracal, cu atât mai mult să i se pune în cârcă o așa-zisă propagandă.

A mers la școală și a lăsat calendarele între bunurile personale și a doua zi, în timpul orelor, domnișoara profesor Tomescu, care este profesor de religie, în loc să-și țină ora de curs, a mers în cancelaria goală, a umblat în lucrurile doamnei profesor de geografie, a extras cele patru calendare primite pe stradă de la colegii noștri, membri PSD, a scris un cuvânt obscen pe acele calendare, le-a întins pe masa din cancelarie a făcut o poză și de acolo spune că să se sesizeze conducerea școlii pentru că în Liceul Teoretic „Ioniță Asan” o doamnă profesor de geografie își permite să facă propagandă electorală. O minciună mai sfruntată decât aceasta, un gest mai josnic între două cadre didactice nu am văzut până acum”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Scandalul ar fi fost iscat pentru a acoperi a acțiune a Consiliului Județean Olt, care, în aceeași zi, a premiat, la Slatina, elevii din județ cu rezultate bune obținute la olimpiadele școlare de anul trecut și cadrele didactice care i-au pregătit pe copii, mai spune parlamentarul social-democrat, care incriminează implicarea liderului PNL Olt în tot acest scandal.

„Ce ne-a deranjat este că președintele nou ales al organizației PNL Olt a preluat postarea domnișoarei profesor, a distribuit-o pe pagina dumnealui de Facebook și indică anumite texte de lege care chipurile ar fi fost încălcate. Ba, mai mult decât atât, își folosește funcția politică pentru a pune presiune pe cadrele didactice, pe conducerea Inspectoratului Școlar Județean Olt, transmițând reclamații către doamna ministru Ligia Deca, aducându-i de fapt în atenție un caz și un scenariu de cea mai proastă speță pus la cale de către președintele organizației femeilor liberale Caracal, pentru că domnișoara profesoară de religie Tomescu este președintele organizației de femei a PNL Caracal.

Am dat și declarații publice și am spus lucrul acesta: noi niciodată, Partidul Social Democrat Caracal și cred că nici organizația PSD Olt, nu am folosit anumite valori sociale, cum este Educația, Sănătatea, Armata, Poliția în lupta politică. Niciodată. Ce face PNL Olt în începutul acesta de an electoral cred că este dovada faptului că transformă neputința în ură”, a reliefat Adrian Chesnoiu.

El afirmă că aceeași profesoară de religie s-a folosit de elevii cărora le este dirigintă, pe care i-a dus la manifestările de 1 Decembrie, unde a depus o coroană din partea PNL.

„Ținând cont de aceste lucruri, aduc în atenție un eveniment pe care noi nu l-am speculat politic, pentru că decizia noastră este să respectăm oamenii.

Aceeași domnișoară profesor de religie, domnișoara Tomescu, președinta organizației de femei de la Caracal, pe data de 1 Decembrie a convocat elevii de clasa a X-a, unde este diriginte, i-a dus la sediul PNL, le-a pus eșarfe de gât și atunci când am depus coroanele la Monumentul Eroilor în cinstea celor care și-au vărsat sângele pentru unificarea noastră națională, a depus o coroană din partea PNL-ului având alături de ea pe acești elevi. S-a făcut o cercetare, s-a sesizat Inspectoratul Școlar Județean Olt de către un părinte, a avut loc acea cercetare, întâmplător realizată de o colegă de-a dumneaei, dar pe noi nu ne-a interesat acest lucru pentru că a fost o cercetare disciplinară, s-a închis acel caz și nu cred că ați văzut nici pe pagina mea, în calitate de vicepreședinte al PSD Caracal, nici pe pagina colegilor vreo postare legată de acel eveniment. Pentru că acei elevi nu aveau nicio vină, iar noi nu folosim cadrele didactice și educația caracaleană, care este una de excepție.

Dar s-a ajuns mult prea departe, nu este demn pentru un cadru didactic, cu atât mai mult cu cât este profesor de religie, să aibă asemenea comportamente, indiferent de funcția politică”, a mai spus vicepreședintele PSD Caracal.

În acest context, Chesnoiu îl „invită public” pe liderul PNL Olt „să-și ceară scuze față de organizația PSD Caracal, față de olteni și față de toate cadrele didactice din județul Olt”, să aplice statutul partidului „și poate că ajunge la concluzia că ar trebui s-o excludă din partid pe domnișoara profesor Tomescu care a făcut această Regie și acest scenariu în dauna Educației caracalene și a oamenilor din acest județ”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here