Infracțiuni silvice, cercetate de polițiștii din Olt. Firmă din Argeș, amendată. Un bărbat din Topana, cercetat penal

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Poliției orașului Corabia, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat, ieri, activitățile de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, la punctul de lucru din orașul Corabia al unei societăți comerciale din județul Argeș.

Polițiștii au constatat faptul că la societatea comercială existau diferențe de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost dispuse confiscarea valorică a 4,4 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 1.166 de lei și confiscarea fizică a cantității de 4,1 metri cubi de material lemnos.

Întreaga cantitatea de material lemnos ce a fost confiscată fizic, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Corabia.

Tot ieri, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Olt, sub supravegherea unui procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din comuna Topana, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

În fapt, la data de 3 ianuarie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din comuna Topana, ar fi sustras mai mulți arbori, din specia gârniță, din pădurea Topana.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fiind continuate cercetările.

„Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața zilei de 8 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Ordine Publică Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptelor”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

În urma percheziției efectuate, poliţiştii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 2,8 metri cubi de material lemnos din specia gârniță, secționat, ce ar fi fost sustras din Pădurea Topana.

De asemenea, la locuința bărbatului au mai fost descoperiți și ridicați, în vederea continuării cercetărilor, doi arbori din specia salcâm, ce ar face obiectul unui dosar penal înregistrat la Secția de Poliție Rurală nr. 9 Scornicești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here