Primarul Balșului: „Minciună și manipulare. De când am venit la primărie, nu am crescut nici o taxă și nici un impozit”

Primarul Balșului, Cătălin Rotea, ales pentru un nou mandat în fruntea orașului, a demontat, joi, într-o conferință de presă, o informație falsă care a circulat pe rețelele sociale, aceea că prețul apei și costul cu salubritatea ar fi fost majorate pentru populație.

Rotea a explicat că, de când a venit la conducerea Primăriei Balș, în 2020, nici o taxă și nici un impozit nu au fost majorate. El a explicat că, an de an, valoarea prețurilor la apă și salubritate au fost doar indexate cu rata inflației.

„Aș vrea să vorbesc de o minciună ordinară și de o manipulare ordinară care s-a vehiculat în ultima perioadă, că prețul la apă și prețul la salubritate au crescut în Balș. 

Indexarea taxelor și a impozitelor anul acesta cu 10, 6% se face în fiecare an cu rata inflației. Fiecare oraș, fiecare comună ia o hotărâre până la finalul lunii aprilie prin care actualizează impozitele și taxele cu rata inflației pentru anul viitor, în funcție de inflația din anul precedent. Deci, așa cum în 2018 s-au actualizat taxele și impozitele cu 7, 9%, că așa a fost inflația atunci, așa se actualizează și în acest an. Nu am crescut de când am venit la primărie nicio taxă și niciun un impozit, ele s-au actualizat doar cu rata inflației, așa cum sunt peste tot în țara asta”, a explicat edilul.

Mai mult, primarul Balșului afirmă că administrația sa a acordat scutiri de plată la penalități pentru anumiți cetățeni și reduceri de taxe și impozite pentru anumite vehicule.

„Până acum am acordat două scutiri de plată la penalități pentru cei care și-au achitat integral debitul și am făcut reducere de taxe și impozite pentru autoturismele cu masă peste 7 t sau pentru autoturismele hibrid. Cine spune că eu, Cătălin Rotea, am crescut vreo taxă în orașul Balș este un mincinos și o persoană care vrea să manipuleze, iar eu sunt dator să spun adevărul în fața oamenilor”, a mai spus Cătălin Rotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here