Marian Căruntu cere suspendarea lui Vasile şi Bobeş de la conducerea PMP Olt

Fostul preşedinte al PMP Slatina, Marian Căruntu, a cerut, miercuri, într-o conferinţă de presă, suspendarea din funcţie a preşedintelui PMP Olt, Marian Vasile, şi a prim-vicepreşedintelui Marin Bobeş. Căruntu susţine că revocarea sa din funcţie a fost „profund nestatutară”.

Costel MIREA

După ce a fost revocat din funcţia de preşedinte al PMP Slatina, Marian Căruntu cere, la rândul său, suspendarea din funcţie a preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene a partidului, Marian Vasile, şi a prim-vicepreşedintelui Marin Bobeş. Căruntu afirmă că cei doi au încălcat statutul partidului şi că au promovat în partid persoane impuse de anumite grupuri de presiune din exteriorul formaţiunii politice, dintr-un asemenea grup făcând parte, potrivit fostului lider al PMP Slatina, şi omul de afaceri Marian Căpăţână, intermediarul şpăgii date de familia interlopului Bercea Mondial fratelui preşedintelui României, Mircea Băsescu.

„Am vrut să fac organizaţie la Drăgăneşti-Olt, iar domnul Vasile m-a oprit, spunându-mi că acolo se ocupă să facă organizaţie domnul Marian Căpăţână. Am martori că aşa mi-a spus. Şi, într-adevăr, după câteva săptămâni Marian Căpăţână a început să trimită un domn la şedinţele judeţene săptămânale. Acesta chiar a spus că este reprezentant al lui Marian Căpăţână în biroul politic judeţean al organizaţiei”, a declarat Marian Căruntu.

Acesta cere suspendarea din funcţie a celor doi lideri şi pentru că au pus la cale dizolvarea organizaţiei municipale, deşi aceasta a înregistrat cel mai bun scor din Olt la alegerile europarlamentare. În plus, fostul şef al PMP Slatina susţine că revocarea sa din funcţie s-a făcut „profund nestatutar”, decizia fiind luată de un comitet executiv constituit la iniţiativa lui Vasile şi Bobeş, şi nu de colegiul judeţean, aşa cum prevede statutul partidului.

„Cerem suspendarea celor doi din funcţie pentru a se putea organiza alegeri locale democratice, alegeri care să fie supraveghiate de un reprezentat al partidului de la Bucureşti, pentru că, dacă face tot Marian vasile alegerile, va ieşi la fel. Vom participa şi noi la aceste alegeri, pentru că nu am intrat într-un partid tip gaşcă Noi am crezut în acest partid şi am vrut să facem o altfel de politică, dar am deranjat”, a afirmat Marian Căruntu, vizibil iritat că preşedintele PMP Olt a numit o altă persoană în funţia de lider al organizaţiei de la Slatina.

Căruntu mai spune că, după revocarea sa din funcţie, foarte multe persoane au părăsit partidul, printre demisionari numărându-se şi avocatul Virgil Panduru. De altfel, fostul şef al PMP Slatina susţine că în organizaţia judeţeană au rămas doar câteva persoane.

„Culmea e că cel mai supărat dintre toţi este domnul Bobeş, după ce în locul meu a fost numit domnul Loren Răducanu, pentru că domnul Bobeş îşi dorea foarte tare funcţia de la Slatina. Numai că nu a fost întrebat despre ce vrea. Practic, este valul doi de supăraţi în partid. Dacă pleacă şi valul doi, s-a terminat şi se limpezeşte. Mai sunt vreo patru-cinci persoane în tot partidul”, a mai spus Marian Căruntu.

Acesta a contestat revocarea sa din funcţie, însă nu a primit nici un răspuns încă din partea conducerii centrale a partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here