Ioan Ciugulea pleacă din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt

Vicepreşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Ioan Ciugulea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţia pe care o ocupă de şase ani. El a spus că nu va renunţa şi la calitatea de membru al CJ, intenţionând să rămână consilier judeţean. Ciugulea a făcut şi declaraţii politice. Astfel, el a anunţat că va intra în echipa dizidenţilor liberali din PNL, reuniţi în Asociaţia Idei Libere.

Costel MIREA
 
După şase ani de şefie la Consiliul Judeţean pe funcţia de vicepreşedinte din partea PNL, Ioan Ciugulea a demisionat, luni, din acest post, fostul lider al PNL Olt anunţând că nu va renunţa şi la calitatea de membru al CJ, intenţionând să rămână consilier judeţean.

„Astăzi îmi voi depune demisia. Am cerut însă o săptămână pentru a preda totul”, a anunţat fostul fruntaş liberal.

Ciugulea a declarat în faţa jurnaliştilor că decizia demisiei din echipa de conducere a consiliului îi aparţine, nefiind supus unor presiuni din partea liberalilor sau a PSD, motivul gestului său fiind discrepanţa între calitatea de vicepreşedinte şi cea de consilier judeţean atunci când va trebui să voteze împotriva majorităţii din CJ, respectiv împotriva unor decizii pe care este nevoit să le ia ca vicepreşedinte. Un astfel de vot a fost dat de Ciugulea în şedinţa ordinară de luna trecută, când liberalii şi democrat-liberalii au făcut front comun votând împotriva unui proiect de hotărâre privind distribuirea unor sume de bani localităţilor judeţului, printre acestea neregăsindu-se localităţile conduse de primari liberali.

Ioan Ciugulea a subliniat realizările înregistrate ca vicepreşedinte al CJ, printre contribuţiile sale la dezvoltarea judeţului enumerând pe cele privitoare la managementul gunoiului menajer, modernizarea drumurilor finanţată din fonduri europene şi, pe parte sportivă, menţinerea unei echipe de fotbal în viaţă, FC Olt.

În tabăra dizidenţilor

Ciugulea a făcut şi declaraţii politice, referindu-se la proiectele sale politice de viitor şi la actuala conducere a PNL Olt. Astfel, el a anunţat că va intra în echipa dizidenţilor liberali din PNL, reuniţi în Asociaţia Idei Libere. Alegerea vine după ce, anul trecut, Ioan Ciugulea a fost silit să demisioneze de la conducerea PNL Olt, în rând cu tot Biroul Politic Judeţean, şi după ce el a pierdut, înaintea alegerilor europarlamentare, şi locul pe care îl deţinea în BPJ interimar. În plus, fostul lider liberal şi-a arătat nemulţumirea faţă fosta conducere centrală a partidului sub Crin Antonescu, care nu a tratat organizaţia din Olt în funcţie de meritele sale electorale.

„Eu cred că în cei 12 ani în care am fost preşedinte al PNL Olt mi-am făcut datoria înzecit faţă de partid. Cer public lui Crin Antonescu şi celorlalţi preşedinţi de dinaintea lui ai partidului să spună ce a fost în neregulă cu PNL Olt, cu ce am greşit eu faţă de PNL şi cu ce mari demnităţi m-a răsplătit PNL pe mine. Eu am fost doar consilier judeţean şi, din 2008, deci de pe timpul vechii conduceri, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. În 2008, când am ieşit de la guvernare şi când PNL avea o problemă de imagine, noi am reuşit, fără negociere de la centru, să luăm şapte consilieri judeţeni şi 20 de primari, care în Olt înseamnă foarte mult. Tot cu mine la conducerea PNL Olt, în 2012 (dar de data asta cu negocieri de la centru) nu s-a putut să avem mai mult de şapte consilieri; s-a negociat în ACD şi ne-a lăsat şapte, din care şase membri PNL. Tot de la nivel central (şi puteam să nu semnez aceste documente, dar am fost rugat de mai multe ori de preşedintele Crin Antonescu să semnez această listă că este bine pentru PNL) la alegerile parlamentare din 2012, PNL avea două locuri, deşi proporţia era de trei, dar aşa s-a convenit la nivel de Bucureşti. Atunci tot PNL a cedat şi l-au făcut candidat din partea ACD pe un mare liberal şi un mare conservator, pe Niţă. Preşedintele Crin Antonescu şi toţi cei care au fost în conducerea centrală să aibă demnitatea să răspundă public acuzaţiilor pe care le aduc eu acum, că nu ne-au tratat după meritele noastre, ci aşa cum au vrut muşcii lor. Faptul că astăzi încă avem organizaţie PNL în judeţ mi se datorează mie şi câtorva colegi, pentru că nu am candidat sub sigla USL peste tot în judeţ”, a afirmat Ciugulea.

Pe de altă parte, Ioan Ciugulea a aruncat săgeţi şi împotriva unor oameni pe care el însuşi i-a promovat politic şi de care s-a simţit trădat. La acest capitol l-a amintit pe deputatul Gigel Ştirbu, cel care i-a luat locul la conducerea organizaţiei judeţene a PNL, dar şi pe tânărul Cătălin Rotea, fost prefect de Olt, pe care l-a primit în partid, promovându-l în funcţia de secretar general al organizaţiei.

„Nu i-a mirosit rău domnului preşedinte interimar al PNL Olt (Gigel Ştirbu – n.r.), care poate acum, că nu mai sunt eu pe acolo răsuflă uşurat, deci nu i-a fost jenă şi ruşine când am fost şi l-a pus pe Tăriceanu să-şi dea cuvântul de onoare că se pune naş la copil (copilul lui Ştirbu). El n-avea nici o legătură cu Tăriceanu. Eu sunt cel care a făcut acest demers că am zis că este bine pentru PNL, pentru judeţ (…). Nu le-a mirosit unora când i-au pus miniştri, când i-au pus şefi la agenţiile naţionale, nu le-a mirosit când au fost asiguraţi că îşi vor păstra locurile în partid, când au fost aduşi alţii din PDL, lăsând pe fraierii care au munci în PNL. Nu mi-a părut rău că i-am promovat pe unii, deşi unii colegi îmi reproşează asta, pe unii care acum sunt pe la alte partide senatori, deputaţi; am avut cadre şi am avut mână bună. Dar nu le-a mirosit urât că au avut funcţii de subprefect, de secretari de stat, şi nu au avut funcţii pentru că lerau buni, ci pentru că i-a împins valul şi că mi-am pus eu degetul pe patalama. Ăsta este adevărul”, a mai declarat Ioan Ciugulea, referindu-se cu precădere la Gigel Ştirbu.

•••

Ioan Ciugulea a fost preşedinte al PNL Olt vreme de 12 ani, în perioada 2001 – 2013, numărând 24 de ani de politică. În 2008 el a fost ales vicepreşedinte al CJ Olt. În iulie 2013, el a demisionat de la conducerea organizaţiei judeţene a partidului, locul său fiind luat, în regim de interimat, de deputatul Gigel Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here