Kelemen Hunor, susţinut de liderii UDMR pentru a candida la Preşedinţie – surse. Candidatul se anunţă oficial joia viitoare

Liderii UDMR, reuniţi vineri în şedinţa Consiliului Permanent, şi-au exprimat susţinerea pentru candidatura lui Kelemen Hunor la Preşedinţia României, au declarat pentru Mediafax surse participante la discuţii. După reuniune Kelemen Hunor a spus că joia viitoare va fi anunţat candidatul, potrivit Mediafax.

Kelemen Hunor, a declarat, vineri, după şedinţa Consiliului Permanent, că săptămâna viitoare, joi, va avea loc o nouă şedinţă a conducerii formaţiunii, în care va fi stabilit candidatul la alegerile prezidenţiale.

”Săptămâna viitoare, joi, vom mai avea încă o şedinţă a Consiliului Pemanent, unde vom lua o decizie despre candidatul nostru la prezidenţialele din 2014. Atâta pot să vă spun, că vom avea un candidat, în acest moment atâta pot să anunţ”, a precizat Kelemen.

El a ţinut să precizeze că maghiarii din România nu sunt duşmanii României.

”Nu trebuie să te lupţi, în secolul XXI, cu maghiarii, în orice şi în orice moment”, a adăugat liderul UDMR.

Surse particpante la reuniunea UDMR declaraseră pentru MEDIAFAX că în cadrul Consiliului Permanent participanţii au susţinut sprijinirea lui Kelemen Hunor la Preşedinţia României, la alegerile din toamnă.

De altfel, UDMR are în mod tradiţional candidat la alegerile prezidenţiale, iar la scrutinul din 2009 candidatul Uniunii a fost tot Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor va demisiona din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier, însă UDMR va rămâne la guvernare.
Categories: National, Politica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here