Explozie cu două victime într-un parc petrolier al OMV Petrom de la Bărăști

Doi angajați ai unei firme care execută lucrări de întreținere la sondele OMV Petrom au ajuns, sâmbătă seară, la spital în stare gravă după ce au fost victimele unei explozii produse la sondele de pe raza comunei Bărăști. Victimele au primit primele îngrijiri medicale la Spitalul Județean Slatina, după care au fost transportați la Spitalul de Arși din București.

Costel MIREA

Potrivit informațiilor furnizate de echipele de intervenție, explozia, urmată de incendiu, a avut loc la un bazin subteran din Parcul 14 al OMV Petrom, situat în localitatea Bărăști, sat Bărăști de Vede, asupra căruia cei doi muncitori, un bărbat de 33 de ani, din Câmpulung Muscel, și un altul de 43 de ani, localnic, executau o lucrare folosind un aparat de sudură cu acetilenă.

În urma exploziei, la locul evenimentului s-au deplasat pompierii SMURD de la Stația Scornicești și un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță.

„Paramedicii l-au preluat și transportat la UPU Slatina pe Ștefan N., de 33 de ani, conștient, prezentând arsuri de gradul II și III la nivelul feței și membrelor superioare. Echipajul de pe Ambulanță a preluat un bărbat, Marin I., de 43 de ani, cu arsuri la de gradul II și III la nivelul feței și membrelor superioare. Pacientul a fost transportat la spitalul Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plt. Alin Băsășteanu.

Cei doi bărbați au fost transportați, ulterior, la Aeroportul Craiova, de unde au fost preluați de două elicoptere SMURD și transferați la Spitalul de Arși din București.

Anchetă ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt va demara o anchetă pentru a fi stabilite împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă.

„Așteptăm un comunicat oficial atât din partea PMV Petrom, pentru că la ei a avut loc evenimentul, cât și din partea firmei care executa lucrări acolo, să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Noi am încercat și azi să obținem informații de la fața locului, dar nu am avut cu cine să stăm de vorbă pe linie oficială, pentru că acolo nu se afla nici un oficial al OMV, ci doar niște muncitori. Luni, însă, la primele ore ale zilei ne vom deplasa acolo, împreună cu cei de la Procuratură, dacă vor dori, și vom demara o anchetă”, a declarat Cristian Ungureanu, șeful ITM Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here