Copil de patru ani căzut în fântână la Șerbănești – Olt

Un copil de numai patru din localitatea olteană Șerbănești a căzut, sâmbătă, într-o fântână adâncă de șase metri și îngustă de 30 de centimetri. El a fost scos din puț de pompieri după ce aceștia au escavat în jurul fântânii ca să extragă mai multe tuburi. Micuțul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spitalul din Craiova.

Costel MIREA

Nenorocirea s-a petrecut în jurul orei 11.00, când copilul care se juca în curtea casei s-a urcat pe fântână și a alunecat în jos. La fața locului a ajuns un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Slatina cu dotările necesare unei astfel de intervenții, salvatorii fiind nevoiți să sape în jurul fântânii pentru a extrage mai multe tuburi. Doar așa au putut ajunge la copil pe care l-au adus la suprafață în stare de conștiență. Timpul intervenției a fost unul scurt, ținând cont de complexitatea acesteia.

„La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului Slatina la scurtă vreme după ce evenimentul a fost anunțat. La ora 11.53, copilul a fost scos din fântână conștient și preluat de echipajul de la Ambulanță. Pentru salvarea copilului s-a escavat în jurul fântânii și au fost extrase trei tuburi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsășteanu.

Dată fiind starea critică a copilului, la fața locului a sosit și elicopterul SMURD, care, după ce micuțul a fost supus manevrelor de prim-ajutor, l-a trnasportat pe acesta la Spitalul Clinic de Urgență nr. 1 Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here