Preşedintele FR Box, Leonard Doroftei: Nu îmi dau demisia pentru că sunt un luptător

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a declarat, joi, că nu îşi va da demisia din funcţia pe care o ocupă, deoarece este un luptător, şi a precizat că i-a cerut demisia de onoare vicepreşedintelui Vasile Câtea, după ce acesta l-a jignit.

„Dacă cei din box îmi vor cere să plec, o voi face. Nu mi-am dat demisia, pentru că sunt un luptător. Am solicitat ca Vasile Câtea să fie îndepărtat din conducere, pentru că nu este normal să jigneşti un preşedinte. Mâine, poimâine îl ameninţi sau îl iei şi la bătaie? El este consilierul ministrului, este om politic, aş vrea să văd că ministrul are o poziţie, îi dă un avertisment. Când am fost propus preşedinte, nu a fost pentru că sunt deştept, ci pentru imagine. Acum, când au văzut că nu intru în jocurile lor, sunt prost. Eu nu vreau să încurc pe nimeni şi vreau ca boxul să meargă înainte”, a spus Doroftei.

La şedinţa Biroului Federal de miercuri, preşedintele Leonard Doroftei a părăsit sala unde avea loc întrunirea, după ce i-a cerut demisia de onoare lui Vasile Câtea, care îl jignise. Cum Câtea a refuzat să o facă, Doroftei a decis să plece din sală. După ce a părăsit întrunirea, Biroul Federal a decis să-i retragă atribuţiile şi dreptul de semnătură lui Doroftei.

„Am tot respectul pentru ministrul Gabriela Szabo, am fost colegi, am călătorit în acelaşi avion la două olimpiade, ştie ce e performanţa şi cred că ştie şi cum ar trebui să fie respectaţi campionii. Nu cred că este normal ce s-a întâmplat ieri, faptul că au luat decizia de a-mi retrage atribuţiile şi prerogativele de semnătură. O să vedem ce se întâmplă de acum încolo, dar nu mă pot călca în picioare unii după cum vor”, a completat Doroftei.

Fostul campion mondial la amatori şi profesionişti a menţionat că nu poate accepta ca o persoană, indiferent de funcţie, să fie jignită. „Nu pot accepta să fiu jignit de vicepreşedintele Vasile Câtea. Ce puteam să fac când acest om mi-a spus «mă p.. pe tine»? I-am cerut demisia de onoare, nu şi-a dat-o şi am decis că e mai bine să mă ridic şi să plec. Nu pot să concep că un om din federaţie, mai mult, şi consilier al ministrului, îşi perimite să mă jignească în asemenea mod. Puteam să fiu oricine, nu Doroftei, nu pot fi de accord cu asemenea jignire, indiferent de cine e vorba”, a completat Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că bugetul federaţiei pe anul 2014 a fost deja cheltuit şi a lăsat de înţeles că banii au fost delapidaţi de mai mulţi oficiali ai FR de Box. „Nu putem trăi de pe o zi pe alta, din împrumuturi. Bugetul alocat la începutul anului a fost cheltuit în primele luni. Acest buget s-a împărţit între antrenori, ei trebuiau să gestioneze banii. Am discutat această problemă şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, dar probabil alţii i-au spus altceva. Am început să deranjez când am întrebat cum au fost cheltuiţi banii, de ce avem pagubă când trebuia să facem profit? Cum de am plătit 100 de oameni la pază la Campionatul Mondial când au fost câteva zeci de spectatori? O să fac publice veniturile şi premierile celor din federaţie, atunci să vedem ce părere vor avea oamenii din box”, a explicat Doroftei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here