Activitatea simplă ce poate preveni îmbătrânirea

Mersul pe jos timp de o oră în fiecare zi este ca o „pastilă magică” ce combate îmbătrânirea şi previne apariţia mai multor boli grave.

 

Potrivit unui doctor britanic, această activitate simplă luptă împotriva obezităţii şi a diabetului, creşte mobilitatea, scade riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer şi ajută persoanele depresive sau care suferă de anxietate.

 

De asemenea, persoanele care merg zilnic pe jos timp de o oră gândesc mai bine şi au un risc mai scăzut de a face Alzheimer.

„Toate aceste schimbări nu s-au observat în cazul celor care aleargă la maraton sau la cei care ridică greutăţi în sala de fitness şi petrec ore întregi alergând pe bandă. Se întâmplă numai la cei care merg pe jos zilnic, câte o oră”, a precizat James Brown, de la Universitatea Aston, citat de „The Telegraph”.

 

Putem obţine toate aceste beneficii dacă ne menţinem activi în fiecare zi, a subliniat doctorul britanic.

Recomandările sale sunt susţinute de mai multe studii care arată importanţa mersului pe jos pentru o viaţă sănătoasă. Potrivit unui articol publicat anul trecut de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Maastricht, Olanda, statul în picioare şi mersul pe distanţe lungi sunt mai eficiente decât o oră de exerciţii fizice intense pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here