Început de an şcolar cu parlamentari şi miniştri la Slatina

Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina a fost, de departe, liceul cel mai răsfăţat din judeţ în privinţa invitaţilor speciali la festivitatea de începerea a noului an şcolar 2014 – 2015, adunând în acelaşi loc doi miniştri şi un deputat.

În faţa sutelor de elevi cu braţele pline de flori pentru cadrele didactice şi-au făcut apariţia, alături de conducerea liceului şi de primarul municipiului-reşedinţă de judeţ, Minel Prina, noul ministrul delegat al Bugetului, senatorul Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediu de Afaceri, Florin Jianu şi deputatul Emil Moţ. Nu este pentru prima dată când Moţ şi Vâlcov dau startul unui nou an de învăţământ la Colegiul Naţional „Radu Greceanu”, principalul motiv fiind acela că cei doi au urmat studiile acestui prestigios liceu.

După festivitatea de la CNRG, ministrul Darius Vâlcov şi primarul Minel Prina au participat la acelaşi moment şi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, dar şi la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu”, rostind, fiecare pe felia sa, discursuri din care nu au lipsit îndemnurile către elevi pentru un an mai bun la învăţătură.

Şi Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din Slatina a avut parte de un invitat special în persoana prefectului Silviu Neacşu, însoţit de reprezentanţi ai primăriei.

Aproape 67.000 de copii au intrat, luni, în Olt, în noul an școlar la nivel preuniversitar. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, clasa pregătitoare va funcționa în 195 de săli de studiu frecventate de 3.369 de copii. 11.217 copii sunt înscriși în învățământul preșcolar, 18.086 în ciclul primar, 16.792 în ciclul gimnazial, 18.902 de elevi încep cursurile liceale, iar 123 urmează învățământul profesional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here