Primarii și secretarii din Olt, instruiți pentru alegerile prezidențiale

Toți primarii și secretarii localităților din Olt au fost băgați, marţi, la Slatina, într-o ședință de instruire pe marginea desfășurării alegerilor prezidențiale. Ședința a avut loc în sala mare a Consiliului Județean.

În temeiul HG nr.706/2014 care stabilește condițiile de desfășurare a alegerilor prezidențiale, toți primarii și secretarii localităților au fost instruiți de reprezentanții prefecturii cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerii preşedintelui României. De prezența primarilor și secretarilor la Slatina au profitat și reprezentanţii altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum Poliţia, Jandarmeria sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, care i-au familiarizat pe edili cu prevederi legale în domenii de activitate în care au obligaţii. 

Vineri a avut loc și desemnarea, prin tragere la sorţi, a celor trei judecători ai Biroului Electoral Judeţean Olt, funcţia de preşedinte al BEJ revenindu-i judecătorului Silviu Oancea, care îl are ca locţiitor pe judecătorul Carmen Marinescu. Membru în BEJ Olt este judecătorul Ion Beşliu. Sediul Biroului Electoral Judeţean Olt va funcţiona în incinta prefecturii.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale începe în data de 3 octombrie, scrutinul urmând să aibă loc, în două tururi, în 2, respectiv 16 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here