Concursuri sportive în Săptămâna Mobilităţii Europene la Slatina

Săptămâna Mobilităţii Europene va fi marcată, vineri, la Slatina prin organizarea de concursuri sportive la care vor participa elevii Şcolii „Constantin Brâncoveanu”.

Concursurile pentru copii se vor desfăşura, începând cu ora 10.00, pe Esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, totul în organizarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt şi Primăriei Slatina.

Săptămâna Mobilităţii Europene este marcată anual, la nivel european, în perioada 16-22 septembrie. Administraţiile publice locale pot participa prin organizarea şi desfăşurarea de activităţi specifice, putându-se înscrie ca participante în cadrul „Săptămânii Mobilităţii Europene” pe pagina de internet www.mobilityweek.eu, creată special pentru acest eveniment.

„Acest eveniment anual este o oportunitate pentru toate autorităţile locale de a oferi spijinul lor cetăţenilor şi de a se implica în luarea unor decizii privind mobilitatea urbană durabilă, respectiv de a crea piste pentru biciclete, baze sportive sau de a mări spaţiile destinate activităţilor sportive şi în general activităţilor şi mişcării în aer liber. Activităţile sportive practicate în aer liber, cum sunt ciclismul, mersul cu rolele, fotbalul, tenisul, înotul, plimbările, drumeţiile, etc.au efecte benefice asupra sănătăţii organismului. Orice mişcare fizică în aer liber este mai mult decât binevenită pentru fiecare dintre noi.”, a declarat şeful APM Olt, Dorel Şteomlega.

Anul acesta activităţile dedicate Săptămânii Mobilităţii Europene se desfăşoară sub genericul „Străzile noastre, alegerea noastră”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here