Consilierul judeţean Ioan Popa rămâne independent

Consilierul judeţean Ioan Popa (PSD) va deveni independent. El a spus că nu are probleme de ordin politic în partid, ci că ţinteşte o funcţie sindicală la nivel naţional care este insompatibilă cu calitatea de membru al unei formaţiuni politice.

Ioan Popa şi-a anunţat, joi, colegii de plen că este nevoit să rămână independent în Consiliul Judeţean în condiţiile în care intenţionează să candideze pentru o funcţie de conducere la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă, din care face parte sindicatul pe care îl conduce în cadrul Alro Slatina.

„În baza Ordonanţei 55, am considerat să optez pentru a rămâne în consiliul judeţean ca şi independent. Ca să elimin orice speculaţie, precizez că motivul care stă la baza deciziei mele este faptul că, în octombrie, sunt alegeri la nivelul Federaţiei Sindicale  şi vreau să candidez acolo. Fiind înregimentat politic nu puteam să fac acest lucru” a spus Popa.

Ioan Popa face parte demult dintre liderii sindicali înregimentaţi politic. El a fost consilier local şi consilier judeţean din partea Partidului Democrat Liberal. În 2006 a ocupat, vreme de şase luni, chiar fotoliul de vicepremar al municipiului-reşedinţă de judeţ după ce Gabriel Diaconu a rămas fără sprijin politic. Ulterior a trecut la USL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here