Incendiu puternic la o gospodărie din Slatina

Un incendiu izbucnit marţi la Slatina a pus în pericol mai multe gospodării de pe strada Salcâmului. Pompierii s-u luptat circa o oră cu flăcările şi fumul dens pentru a stinge focul. În final, pagube a suferit doar familia în curtea căreia s-a petrecut evenimentul.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 11.30 într-o anexă din gospodăria unei familii de pensionari. Ulterior, din cauza materialelor combustibile existente în curte, focul s-a extins la alte două anexe pe care le-a făcut scrum. Pompierii ajunşi la faţa locului s-au luptat cu flăcările aproximativ o oră pentru lichidarea incendiului, munca lor fiind îngreunată de fumul dens degajat de foc.

„Pompierii de la Detașamentul Slatina au intervenit marţi, 30 septembrie, în jurul orei 11.30, în municipiul Slatina, strada Salcâmului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexele din gospodăria unei femei. Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, militarii au găsit în flăcări trei anexe gospodărești. Incendiul se manifesta cu flacără și degajări mari de fum, materialele combustibile aflate în cele trei anexe favorizând dezvoltarea incendiului. Pompierii au acționat mai bine de o oră pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

Flăcările mistuit o magazie de lemne şi circa şase metri cubi de material lemnos depozitat în aceasta, două anexe construite din lemn pe circa 25 de metri pătraţi și bunurile aflate în interior.

La faţa locului a fost chemat și un echipaj SMURD, pentru că soțul proprietarei, în vârstă de 74 de ani, a suferit un atac de panică. „Bărbatul a fost asistat medical, neavând nevoie să fie transportat la spital”, a mai spus Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise şi nesupravegherea lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here