Fonduri europene de peste 3,5 milioane de lei pentru reabilitarea Școlii Generale Rotunda

Școala Generală din localitatea Rotunda, Olt, va fi reabilitată și modernizată cu fonduri europene în valoare de peste 3,5 milioane de lei, bani obținuți prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Contractul de finanțare a fost semnat, vinari, la Craiova.

Primarul comunei Rotunda, Vergil Sârbu, a semnat, vineri, în prezența directorului ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, contractul de finanțare prin care primăria localității va primi 3.574.198,83 lei pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Generale din localitate. Finanțarea se va face prin Programul Operational Regional 2007-2013, DMI 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Din bugetul investiției de peste 3,5 milioane de lei, peste 2,1 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. 

„Obiectivul proiectului este de a îmbunățăți calitatea infrastructurii de educație și a actului educațional în învățământul preuniversitar din mediul rural al județului Olt”, se arată într-un comunicat al ADR Sud-Vest Oltenia. 

Copiii care învață la Școala Generală Rotunda vor avea parte de o cu totul școală nouă, pentru că proiectul prevede lucrări complete la nivelul întregii clădiri. La finalul lucrărilor, elevii vor putea călca pe pardoseli noi, se vor putea bucura de pereți refăcuți, cu zugrăveli pe interior și exterior, vor avea un grup sanitar nou, cu fosă septică și instalații sanitare noi, dar și centrală termică modernă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here