Porți deschise la Pompieri de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Peste 150 de copii de la școlile gimnaziale „Eugen Ionescu”, „George Poboran” și de la Școaga nr. 3 din Slatina au luat cu asalt, luni, sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, care și-a deschis porțile publicului pentru a sărbători Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. 

Cei mici au putut vedea și folosi mijloacele de intervenție ale pompierilor, luând parte la o serie de exerciții demonstrative. Activități similare s-au desfășurat în toate subunitățile inspectoratului din județ, la eveniment participând peste 500 de copii, elevi și preșcolari.

Potrivit Rezoluţiei 64/200, adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 21 decembrie 2009, 13 octombrie a fost desemnată Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Prin dezastre naturale se înţeleg fenomenele naturale de origine geologică sau meteorologică, ori îmbolnăvirea unui număr mare de persoane sau animale, produse în mod brusc, ca fenomene de masă, provocând pierderi de vieţi omeneşti, pagube materiale şi degradarea mediului ambiant. 

„Cu prilejul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a desfășurat activități de popularizare a acestui eveniment în instituţiile de învăţământ din municipiul Slatina şi din judeţ. Riscurile naturale la nivelul județului Olt sunt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundații, secetă, îngheț) și de fenomene distructive de origine geologică, precum alunecările de teren și cutremurele de pământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsășteanu. 

Studiile efectuate la nivel mondial arată că numărul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creşte, până în 2015, cu 50%. România se află printre statele care prezintă un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, într-un clasament al ONU din anul 2010. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here