Sens unic și pe strada Sergent Major Dorobanţu Constantin din Slatina

Strada Sergent Major Dorobanţu Constantin din Slatina, pe care în perioada 8 – 12 octombrie s-a circulat în sens unic, va rămâne în continuare cu acest regim pentru traficul rutier, au hotărât autoritățile publice locale. 

Deși nu există încă un act normativ în acest sens, traficul rutier pe strada Sergent Major Dorobanţu Constantin se va desfășura în sens unic, dinspre Palatul Finanțelor către sediul Băncii Comerciale. Șoferii care vor să ajungă dinspre strada Caloianca pe strada Arcului vor avea la dispoziție strada Centura Basarabilor, pe care sensul unic este deja instituit de mai mulți ani. 

Sensul unic pe strada Sergent Major Dorobanţu Constantin a fost impus de autorități doar pe perioada desfășurării Festivalului Național de Umor „Oltenii și… restu’ lumii”, când bulevardul Alexandru Ioan Cuza a fost închis circulației pe segmentul de drum dintre Poștă și Centrul comercial Oltul, mai-marii municipiului hotărând, ulterior, că circulația pe un singur sens de mers între Finanțe și Banca Comercială fluidizează traficul rutier în zonă.

 

„Măsura a fost luată pe perioada festivalului «Oltenii și… restu’ lumii» și în prima ședință a Consiliului Local se va adopta o hotărâre în acest sens. Astfel se va fluidiza traficul în acea zonă, iar șoferii care încalcă prevederile riscă să primească amenzi”, a declarat șeful Poliției Locale, Adrian Pop.

De altfel, potrivit studiului de trafic comandat de primărie, una dintre soluţiile identificate pentru fluidizarea traficului este introducerea sensului unic pe mai multe artere ale municipiului.

„În demersul de fluidizare a traficului din oraș, una dintre soluțiile identificate de studiul de trafic este introducerea de noi sensuri unice. La următoare ședință de Consiliu Local vom lua în discuție permanentizarea sensului unic pe strada sergent major Dorobanțu Constantin dinspre sediul BCR către Finanțe”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here