Scandal la clubul de noapte al lui Chinezu’ din Slatina, cu prelungiri la Spitalul Judeţean

La scurtă vreme de la inaugurare, clubul de noapte deschis de omul de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, în centrul Slatinei (în sediul fostului Centru de Calcul din spatele centrului comercial „Oltul”) a devenit, în weekend-ul trecut, scena unui scandal monstru între două grupări rivale de romi care s-a lăsat cu bătaie. Scandalul început în faţa clubului s-a prelungit pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde una dintre victime fusese transportată pentru îngrijiri medicale.

Scandalul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. Protagoniştii conflictului ar fi atât apropiaţi ai sportivului Cristian Gălbenuşe, ucis în luna iulie a acestui an, cât şi prieteni ai celui acuzat că l-a ucis pe sportiv, Florian Gulie, trimis în judecată pentru fapta sa. În urma loviturilor primite în bătaie, un bărbat de 44 de ani a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului din Slatina. La spital au ajuns şi aparţinătorii pacientului, dar şi agresorii care au continuat scandalul pe holurile unităţii, până la etajul I, pe Secţia de Radiologie, unde victima fusese dusă pentru investigaţii medicale amănunţite, firma care asigură paza spitalului fiind nevoită să intervină cu forţe sporite pentru aplanarea conflictului.

Poliţia susţine că a identificat trei dintre agresori, dar nu confirmă scena petrecută în unitatea spitalicească. 

„În noaptea de 18 spre 19 octombrie 2014, Poliţia Slatina a fost sesizată de faptul că în dreptul unui bar din centrul oraşului un bărbat în vârstă de 44 de ani a fost agresat de alte trei persoane. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a rămas sub supraveghere medicală. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi agresorii, două persoane de 26 şi una de 27 de ani, din Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Conducerea spitalului este revoltată de violenţele petrecute pe holurile instituţiei şi este hotărâtă să depună plângere la Poliţie împotriva autorilor.

„În noaptea de sâmbătă spre duminică o persoană agresată a ajuns la Urgenţe, apoi aparţinători şi alte persoane s-au luat la bătaie, ajungând până pe Secţia Radiologie. Cadrele medicale au fost înspăimântate. La spital pacienţii vin să se însănătoşească, astfel de scene sunt revoltătoare. Suntem decişi, după un raport al firmei de pază, să depunem plângere la Poliţie în acest caz”, a declarat directorul medical spitalului, Cătălin Pătru.

Omul de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, patron al firmei SC Marchin Trans SRL, specializată în transportul de mărfuri, şi proprietar al unui hotel în Slatina, a deschis recent şi un club de noapte, Night Kin, despre care tinerii susţineau că părea a fi un loc sigur, bine păzit de bodyguarzi care nu tolerează altercaţiile. Anul trecut, Chinezu a fost el însuşi protagonistul unui scandal petrecut într-un restaurant din Slatina, unde afaceristul, băut bine, a împărţit pumni mai multor persoane aflate în local. El a fost pedepsit atunci de poliţişti cu o amendă de 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here