Viceprimarul Slatinei Cristian Bircea a semnat adeziune la PSD. Paradoxal, în consiliul local rămâne independent

Profitând de OUG 55/2014 care a dat posibilitatea aleşilor să-şi schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul, viceprimarul Slatinei Cristian Bircea, fost liberal, a semnat adeziune la PSD. Paradoxal, edilul rămâne independent în consiliul local.

Cu doar câteva zile înainte să expire termenul de 45 de zile prevăzut de OUG 55/2014, în care aleşii şi-au putut alege un alt partid decât cel pe listele căruia au câştigat mandate de reprezentare publică în primării, consilii judeţene şi locale, Cristian Bircea a ales să-şi semneze adeziunea la PSD. Anunţul nu a fost făcut de viceprimarul în cauză, ci de primarul municipiului, Minel Prina.

„Grupul PSD-UNPR-PC în consiliul local s-a mărit, la PSD venind două persoane, şi anume Bât Florin (fost membru PP-DD) şi a semnat adeziune şi domnul Bircea. Nu ştiu cum vine asta, dar este membru la PSD şi în consiliul local figurează independent. Mie aşa mi-a spus, că în consiliul local rămâne independent, dar că va vota toate proiectele noastre”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Slatinei.

Contactat telefonic de Olt-Alert, Cristian Bircea a confirmat informaţia, după ce în primă fază a spus că este independent. „Rămân independent deocamdată”, a spus Bircea. El a confirmat informaţia dată publicităţii de Minel Prina abia după ce a aflat că primarul Slatinei a făcut public faptul că a devenit membru PSD cu acte în regulă. Bircea susţine că, în mod paradoxal, în consiliul local va rămâne cu statutul de independent.

„Aşa este, am semnat adeziune la PSD săptămâna trecută, dar în consiliul local rămân independent. N-are nici o legătură cu Ordonanţa (OUG 55/2014), că, fiind independent, mă duc unde vreau. A fost o mică încurcătură de natură, să zic aşa, procedurală şi asta a fost soluţia pe moment”, a declarat viceprimarul Slatinei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here