Crucea Roşie Olt, prădată de hoţi. Aceştia au furat alimentele care urmau să ajungă la nevoiaşi

Trei hoţi, un tânăr de 23 de ani şi doi minori din Slatina, au spart sediul Crucii Roşii din municipiul-reşedinţă de judeţ, de unde au furat alimentele obţinute de voluntari din donaţii şi care urmau să fie distribuite familiilor nevoiaşe. Hoţul de 23 de ani se află acum după gratii.

Furtul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 octombrie, când slătineanul de 23 de ani, Marin I., însoţit de doi minori, au reuşit să pătrundă în sediul Crucii Roşii unde se aflau stocate bunurile alimentare obţinute din donaţii şi care urmau să fis distribuite unor familii nevoiaşe. O parte din alimente erau destinate unor intervenţii în cayul unor eventuale dezastre naturale. Valoarea alimentelor furate este de circa 10.000 de lei. 

Hoţii au fost identificaţi repede de poliţişti, unul dintre ei, respectiv tânărul de 23 de ani, fiind deja arestat preventiv.  

„La data de 23 octombrie a.c., Judecătoria Slatina a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile a lui I. Marin, de 23 ani, din municipiul Slatina, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta este bănuit că, în noaptea de 21/22.10.2014, împreună cu doi minori, prin forţarea uşii de acces, ar fi pătruns în sediul Filialei de Cruce Roşie Olt, de unde au sustras diverse cantităţi de ulei, făină şi cutii cu pateu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Alimentele furate au fost transportate de hoţi în sacii pe care Crucea Roşie îi distribuie de regulă primăriilor în caz de inundaţii pentru a fi umpluţi cu nisip şi folosiţi împotriva puhoaielor.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost recuperat în totalitate, susţin poliţiştii.

Tânărul care a condus operaţiunea a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Olt.

Şefa Crucii Roşii Olt, Simona Capizisu, susţine că o parte dintre alimentele furate erau stocate pentru că orice acţiune de distribuire a lor în această perioadă ar fi putut fi interpretată ca una electorală.
„Toate alimentele ce s-au furat din sediul nostru proveneau din donaţii făcute în cadrul unor proiecte umanitare. Le aveam depozitate pentru că nu le-am împărţit în această perioadă electorală ca să nu se interpreteze altfel acţiunile noastre, iar parte din alimente le aveam stocate pentru intervenţii la dezastre. Atunci când au loc dezastre precum inundaţiile din primăvara trecută noi avem mereu un stoc cu care intervenim. Acum facem inventarul alimentelor recuperate să vedem dacă mai lipseşte ceva”, a declarat, pentru Olt-Alert, şefa Crucii Roşii Olt.
Simona Capizisu mai spune că mici furturi au mai avut loc din curtea filialei, dar că este prima dată când hoţii pătrund în depozitele din Slatina ale organizaţiei.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here