Arestaţii în dosarul „Droguri pentru liceeni” rămân după gratii

Cei şapte inculpaţi în dosarul „Droguri pentru liceeni”, în care nu mai puţin de 51 de persoane, printre care 15 liceeni, au fost trimise în judecată pentru trafic de droguri, rămân după gratii. Aşa au stabilit, vineri, magistraţii Tribunalului Olt, unde se judecă dosarul.

Completul de judecată a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpaţilor Valeriu Petre, Liviu Mugurel Petre, Mariana Daniela Mateescu, Florin-Petrişor Păun, Viorel Florin Petre, Ionuţ-Claudiu Mateescu şi Sorinel Iulian Grigore, singurii trimişi după gratii de magistraţi în acest caz. Soluţia poate fi atacată de inculpaţi cu contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Reţeaua din care făceau parte inculpaţii a fost destructurată de procurori DIICOT Olt în 20 mai, anul acesta, în urma unui flagrant în care mai mulţi traficanţi au fost prinşi în timp ce ridicau 12 colete de la o agenţie de turism din Slatina. Oamenii legii susţin că în pachetele secestrate se găseau muguri de cannabis.

Din cercetări a reieşit că, din luna iulie 2013 până în mai 2014, membrii grupului infracţional ar fi procurat droguri din Spania, pe care le-ar fi introdus în ţară prin intermediul societăţilor de transport şi coletărie, pentru a le comercializa pe raza municipiului Slatina, dar şi în Caracal, Râmnicu Vâlcea, Craiova şi Piteşti.

Membrii grupării au intrat în cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept, deţinere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept şi introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept. 51 de persoane, printre care 15 liceeni, au fost trimise în judecată în luna iunie.

Pentru infracţiunile comise, traficanții riscă să rămână după gratii până la 11 ani. Consumatorii de droguri pot lua și ei pedepse cu închisoarea pe o perioadă de doi ani sau pot scăpa cu amendă penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here