Prolyte Products Ro SRL Slatina va înfiinţa 500 de locuri de muncă la Piatra Olt, cu fonduri europene

Prolyte Products Ro SRL Slatina îşi deschide o bază de producţie la Piatra Olt, unde vor fi create circa 500 de locuri de muncă, a anunţat, vineri, la Slatina, într-o conferinţă de presă, deputatul PSD Florin Iordache. Extinderea societăţii slătinene, specializată în fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, este finanţată, în cadrul unui proiect, din fonduri europene.

Prolyte Products Ro SRL Slatina va construi la Piatra Olt două hale de producţie pe un teren de peste 1,5 hectare pus la dispoziţie de consiliul local. În primă fază va fi ridicată o hală care, împreună cu utilajele ce o vor popula, se va ridica la 4,5 milioane de euro. Fima va construi aici scene modulare şi alte structuri din profile de aluminiu sudat.

„Prolyte Products are un proiect pe fonduri europene, pe POSCCE, proiect de 4,5 milioane de euro pentru prima hală pe care vor să o construiască, o hală de 5.421 de metri pătraţi care este posibil să intre în producţie în primăvara anului viitor. Lucrările vor începe în toamna aceasta, deja au trecut la salubrizarea zonei. În etapa a doua se va mai construi o hală de vreo 4.600 de metri pătraţi”, a declarat primarul oraşului, Tudor Udrescu. Edilul spune chiar că, în viitor, Prolyte Products Ro SRL se va muta cu totul la Piatra Olt, pentru că la Slatina societatea nu are spaţiu suficient. 

Duminică, de Ziua oraşului Piatra Olt, oamenii au văzut deja ce se va fabrica în oraşul lor, deoarece manifestările cultural-artistice dedicate acestui eveniment s-au derulat pe o scenă din profile de aluminiu montată, în regim de sponsorizare, chiar de Prolyte Products Ro SRL. 

Investiţia de la Piatra Olt va fi finanţată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, contractul de finanţare fiind deja semnat de Ministerul Fondurilor Publice, în calitate de autoritate de management a POSCCE, şi de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here