Deputat PSD: Până la Crăciun, Partidul Social Democrat va avea primar şi la Scorniceşti

Deputatul PSD de Olt Daniel Bărbulescu spune că, în mai puţin de două luni, atribuţiile funcţiei de primar al oraşului Scorniceşti vor fi preluate de actualul viceprimar al localităţii, Ion Preoteasa, preşedintele PSD Scorniceşti.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care actualul primar liberal al oraşului, Cătălin Davidescu, îşi va pierde funcţia după ce Agenţia Naţională de Integritaten (ANI) l-a declarat incompatibil prin cumul de funcţii. Decizia ANI a fost păstrată de două instanţe de judecată. 

„Domnul Cătălin Davidescu îşi va pierde mandatul de primar al localităţii şi, conform prevederilor legale în vigoare, până la organizarea de alegeri anticipate, atribuţiile de primar vor fi exercitate de viceprimarul în funcţie al oraşului Scorniceşti, respectiv domnul Ion Prioteasa, preşedintele PSD Olt. Este o chestiune de timp, de zile până când şi la Scorniceşti PSD-ul va avea primar”, a declarat Daniel Bărbulescu. 

De altfel, parlamentarul PSD susţine că primarul liberal în funcţie nu a făcut nimic pentru dezvoltarea oraşului, având grijă doar pentru clientela PNL din localitate.

„Cred că locuitorii din Scorniceşti merită o conducere a administraţiei locale care să se ocupe de interesele acestei localităţi, uitată în ultimii doi ani de către Administraţia Davidescu. De altfel, Guvernul Ponta a făcut primul pas în acest sens, alocând prin Ordonanţa de Guvern 28 300.000 de lei pentru continuarea asflatării drumului din Mogoşeşti. Probabil că domnul Davidescu, ocupat cu procesele, a uitat să facă ceea ce trebuia pentru Scorniceşti, s-au s-a gândit că licitaţia pentru acea asfaltare nu era câştigată nici de Cornel Stanciu, nici de Daniel Tudor, cele două personaje din PNL Scorniceşti care au monopolizat în ultimul timp toate lucrările şi banii publici din Scorniceşti”, a mai spus Daniel Bărbulescu, susţinând că auditori externi de la Curtea de Conturi urmează să finalizeze un control la Primăria Scorniceşti care va scoate la iveală „concluzii extrem de interesante pentru ceea ce se întâmpla acolo”. 

Primarul Scorniceştiului a fost declarat incompatibil în 2011 de Agenţia Naţională de Integritate, care a decoperit că Davidescu a ocupat simultan mai multe funcţii publice în 2009, încălcând astfel legislaţia legislației privind regimul juridic al incompatibilităților. Edilul a contestat decizia ANI la Curtea de Apel, unde a pierdut. A mers mai departe la ÎCCJ, unde a pierdut definitiv războiul cu ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here