Colegiul Medicilor Olt a înregistrat în ultimii doi ani nu mai puţin de 22 de plângeri semnate de pacienţi nemulţumiţi de modul cum au fost trataţi de medici în diferite spitale. Dintre toate acestea, una singură a fost finalizată cu sancţiune pentru unul dinrte medicii reclamaţi.
„Numărul dosarelor rămase nesoluţionate în 2008 şi intrate în 2013 era opt. Din 2013 am mai înregistrat 14 dosare, iar lor li se adaugă cele opt anterioare. Din totalul de 22 de dosare, au rămas pe rol, în acest an, trei. Au fost înregistrate şase contestaţii. Cinci dintre acestea au fost respinse de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din România, un singur caz fiind sancţionat de comisia superioară”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor (CM) Olt, doctorul Marinache Costache.
Preşedintele CM Olt admite că unii dintre doctori sunt insuficient pregătiţi, dar spune că numărul pacienţilor care se plâng de felul în care medicii îi tratează a scăzut în ultima perioadă de timp.
„Când medicul susţine un examen, el este ierarhizat cu note de la şapte la 10. Fiecare cu calităţile lui, pentru că altfel nu se poate. Nu suntem responsabili că unii nu mai vor să citească. Noi intervenim şi organizăm cursuri educaţie medicală continuă, iar medicul poate profesa doar dacă are cele 40 puncte EMC. În acest an, nu am înregistrat un număr foarte mare de plângeri”, a mai spus şeful Colegiului Medicilor Olt.