Preşedintele PMP Olt spune că pe listele preşedinţilor secţiilor de votare s-ar afla persoane cercetate

Preşedintele PMP Olt, Marian Vasile, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe listele care conţin preşedinţii secţiilor de votare şi locţiitorii acestora s-ar afla şi persoane care sunt cercetate penal în cazul referendumului. El nu a putut spune, concret, nume ale unor asemenea persoane.

„Prefectura înghite, ca preşedinţi şi locţiitori ai preşedinţilor în secţiile de votare, oameni care au conflicte, care efectiv sunt cercetaţi, cărora li s-au deschis deja dosare pe tema alegerilor. Oameni care sunt certaţi cu legea îi vom găsi în secţiile de votare, dacă ne uităm azi pe liste, în localităţile din care fac parte”, susţine liderul PMP Olt.

El consideră acest lucru extrem de grav şi face apel la Prefectura Olt şi la celelalte instituţii ale statului să îşi facă datoria în aceste cazuri.

„Acesta e un lucru grav şi aş vrea să trag un semnal de alarmă către prefectură să îndrepte lucrurile. Este pentru prima oară de când sunt preşedintele acestui partid, când vin şi discut despre o temă legată strict de prefectură. Şi sper, sper ca instituţiile statului, măcar de aici încolo, să îşi facă datoria din punct de vedere legal”, a reliefat preşedintele PMP Olt.

Întrebat de ce nu a contestat în termenul legal persoanele la care face referire, Marian Vasile a răspuns că a descoperit prea târziu cine se află pe liste.

„Nu i-am contestat pe aceşti oameni pentru că abia acum două ore am studiat listele. Oricum, referitor la aceste contestaţii, noi am mai făcut contestaţii de-a lungul timpului, şi în alegeri, şi după alegeri şi înainte de alegeri şi am rămas cu scrisul. Se ştie cum se procedează în acest judeţ”, a mai declarat Marian Vasile.  El nu a putut, însă, să dea nume concrete ale persoanelor la care s-a referit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here