Prima zăpadă căzută în Olt le-a pricinuit fermierilor pagube de peste 4,7 milioane lei

Prima zăpadă căzută în Olt, în 25 şi 26 octombrie, a distrus peste 70 hectare de culturi protejate, cu tot cu solarii, dar şi aproape 50 de culturi de câmp, producând pagube de peste 4,7 milioane de lei, anunţă Prefectura Olt.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice periculoase înregistrate în perioada 25 – 26 octombrie 2014 pe raza judeţului Olt, mai multe echipe mixte de evaluare a pagubelor s-au aflat în teren, în urma centralizării datelor culese reieşind pagube în valoare totală de 4.715.000 lei. Conform raportului-sinteză întocmit, în comuna Giuvărăști zăpada căzută în strat gros a distrus 25 hectare de solarii şi 40 hectare de culturi în câmp, la Izbiceni au fost distruse 10 hectare de culturi protejate (solarii) şi şase hactare de culturi în câmp, în Cilieni solariile au fost puse la pământ pe patru hectare, în localitatea Tia Mare culturile din solarii nu mai pot fi adunate pe o suprafaţă de 13 hectare, iar la Gârcov solariile pe 20 de hectare nu mai pot fi folosite. Datele au fost furnizate, joi, printr-un comunicat de presă, de Prefectura Olt.
„Raportul de sinteză a fost aprobat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, întrunit joi, 30.10.2014, valoarea estimativă a pagubelor fiind de 4.715 mii lei. Raportul va fi transmis către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”, se arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here