Spitalul Slatina primeşte peste un milion de lei pentru plata restanţelor la bugetul de stat / VIDEO

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina primeşte peste un milion de lei pentru plata restanţelor pe care înregistrează la bugetul asigurărilor sociale de stat. Banii care vor ajunge prin Consiliul Judeţean Olt la unitatea sanitară reprezintă sume defalcate din TVA.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a comunicat, recent, Consiliului Judeţean repartizarea a 1.028,33 mii lei, reprezentând sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, în vederea achitării plăţilor restante înregistrate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina faţă de bugetul asigurărilor sociale de stat. Consilierii judeţeni au aprobat, joi, în cadrul rectificării bugetului propriu al CJ, decontarea sumei repartizate de Fisc pentru spital.

„Astăzi (joi – n.r.), în această rectificare a bugetului propriu s-a aprobat şi decontarea de către bugetul statului a sumei de un milion de lei veniţi la Spitalul Judeţean Slatina pentru plata datoriilor pe care le aveau la bugetul de stat”, a anunţat vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judeţean aduce un plus de 3,2 milioane de lei. O parte din aceşti bani va merge către unele investiţii demarate de CJ, iar o altă parte, circa 900.000 de lei, către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru persoanele vârstnice, dar şi pentru învăţământul special.

De asemenea, rectificarea prevede şi alocarea unei sume de bani pentru pregătirea programului de deszăpezire pe timpul iernii.

Bani pentru Direcţia Copilului

Pe lângă rectificările făcute la bugetul statului şi de Consiliul Judeţean pentru comune şi pentru drumurile judeţene, astăzi am recificat bugetul cu influenţe pozitive de aproximativ 3,2 milioane de lei pentru bugetul propriu al CJ Olt, şi de aproximativ 900.000 de lei pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru persoanele vârstnice, dar şi pentru învăţământul special. Banii din bugetul propriu vor ajunge o parte chiar la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, o parte la investiţii ale noastre care erau începute, dar şi către pregătirea programului de deszăpezire pe timpul iernii.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/lcusb-2zbXs” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here