Un angajator din Danemarca vrea lucrători români în agricultură. Condiţii de lucru şi salarizare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt anunţă că, în partea a doua a lunii decembrie, autorităţile din domeniul forţei de muncă vor organiza, la Slobozia, o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca. Angajatorul danez va veni personal în România pentru a intervieva candidaţii.

Angajatorul oferă 100 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, la cules de mazăre. „Se va munci într-o comunitate internaţională, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Lucrătorii au ocazia de a-şi dezvolta şi alte abilităţi. Pe lângă culesul mazărei, unii lucrători pot fi ambalatori, şoferi de autobuz sau tractor, tâmplari sau supervizori. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători”, a declarat Elena Ţane, consilier EURES în cadrul AJOFM Olt.

Angajatorul danez caută persoane cu vârsta minimă 18 ani care să reziste la muncă fizică grea, indiferent de climă. Experienţa în munca agricolă reprezintă un avantaj pentru cei interesaţi. 

„Lucrătorii trebuie să fie motivaţi şi flexibili în privinţa programului, să dovedească toleranţă şi respect pentru colegii din echipă, onestitate şi responsabilitate în toate situaţiile”, mai arată consilierul EURES.

Persoanele interesate trebuie să cunoască limba engleză la nivel mediu.

Salariul este în jur de 0.6 euro/kg, la care se adaugă 12,5% din salariu pentru concediu. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze. 

Cazarea se face  în rulote cu dormitoare şi în corturi aduse de lucrători. Aceştia vor avea bucătărie, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet. Taxa de cazare este între 5-8 euro pe zi pentru fiecare lucrător, în funcţie de tipul cazării. Transportul dus-întors România-Danemarca cade, de asemenea, în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să-şi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. 

Durata contractului de aproape patru luni, în perioada 20 mai – 10 septembrie 2015. Programul de lucru va fi de şase zile pe săptămână, în medie 30-40 ore de lucru pe săptămână. Munca începe devreme dimineaţa şi se termină în jurul prânzului.

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk. Preselecţia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin e-mail de către angajator. Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Ialomiţa.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here