Bărbat din Drăgăneşti, cercetat pentru evaziune fiscală de 300.000 lei

Un bărbat de 37 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori după ce a cauzat statului un prejudiciu de aproape 300.000 lei pe calea evaziunii fiscale. 

Bărbatul este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, având ca obiect de activitate intermedieri în comerţul cu produse diverse, în perioada 2011 – 2012, a evidenţiat în contabilitate operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri în valoare de 1.011.122 lei, de la cinci societăţi comerciale din Bucureşti şi una din oraşul Drăgăneşti-Olt, care la momentul respectiv nu funcţionau în conformitate cu prevederile legale. 
 
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, în vârstă de 37 ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt, judeţul Olt. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 296.172 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.
 
Ulterior, împotriva bărbatului s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Cercetările efectuate cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Administraţiei Fiscale şi al inspectorilor anti-fraudă din cadrul Direcţiei de Combatere a Fraudelor, detaşaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here