Olt: 3.500 de familii din mediul urban au solicitat ajutorul statului pentru încălzirea locuinţei

Aproape 3.500 de familii cu venituri modeste din zonele urbane ale judeţului Olt au solicitat, până acum, sprijinul oferit de stat pentru încălzirea locuinţelor pe perioada iernii. Primul loc în ocupă, evident, Slatina.

La Direcţia de Protecţia şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina au fost depuse nu mai puţin de 1.338 de cereri, 1100 pentru acordarea sprijinului la încălzirea locuinţei cu gaze naturale, aproape 200 pentru reducerea costului la încălzirea cu energie electrică. Alţi 39 de proprietari de locuinţe au solicitat ajutor pentru încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri. Tuturor acestora li se adaugă cetăţenii care beneficiază de ajutor social şi care au drept şi la sprijin pentru încălzire fără să mai depună cereri la primărie.
 
Locul doi îl ocupă municipiul Caracal, unde 830 de familii au depus solicitări pentru încălzirea locuinţei, urmat de oraşele Balş, cu 351 de cereri, Scorniceşti (294), Potcoava (245), Drăgăneşti-Olt (245), Corabia (178) şi Piatra Olt, unde doar patru solicitări au fost depuse pentru acordarea sprijinului la încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri.
 

Cei care depun cererile la primării până în data de 20 noiembrie beneficiază de subvenţie pe întreaga perioadă a sezonul rece. Ulterior acestei date, cererile se depun între 1 şi 20 a fiecărei luni pentru intrarea la plată începând cu luna următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here