Incredibil: Un bătrân din Iancu Jianu, Olt, primeşte o pensie de numai patru lei. Iată dovada!

Un bătrân din localitatea olteană Iancu Jianu primeşte de la statul român o pensie cu care practic n-are ce face. Cu venitul său lunar, omul poate cumpăra cel mult două pâini.

Deşi pare de necrezut, Marin Turmacu, în vârstă de 78 de ani, primeşte de la Casa Judeţeană de Pensii Olt un venit de numai patru lei pe lună. Potrivit informaţiilor, omul a lucrat la CAP şi ar fi trebuit să aibă o pensie de agricultor de circa 350 de lei. Nu primeşte aceşti bani.

Potrivit datelor oficiale, 502.000 de pensionari din agricultură primesc un venit mediu lunar de 343 de lei (calcul valabil în luna septembrie 2014). Dintre aceștia, 44.000 de oameni primesc pensie de urmaş în medie de 159 lei, 3.500 de agricultori cu invaliditate grad II au pensia medie de 219 lei și alți 500 de agricultori cu grad de invaliditate I au pensia medie de 180 lei. Cu aceste date, preşedintele PDL Olt, Siminica Mirea, copreşedinte al ACL Olt, dovedeşte că premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la preşedinţia României, s-a grăbit degeaba să-l combată pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, în cadrul confruntării electorale pe care cei doi au avut-o, marţi seară, la Realitatea TV, după ce Iohannis a susţinut, pe bună dreptate, că pensia mamei sale este de doar 350 de lei.

„Pensia socială minim garantată de 350 lei pentru foștii agricultori din CAP este o măsură aplicată încă din anul 2009. Pentru ceilalți pensionari guvernul Ponta a eșuat să ofere o soluție pentru creșterea veniturilor necesare traiului de zi cu zi. Îi rog pe toți pensionarii care au pensia sub 350 lei în anul 2014 să-i trimită o poză după talon habarnistului Victor Ponta. Premierul Ponta și doamna ministru Plumb nu știu că fondurile publice de pensii și de sănătate sunt pe deficit, deficite care se adâncesc cu fiecare an, dar declară că e «aiurea» să aplici contribuțiile de asigurări de sănătate pentru pensiile între 740 și 1.000 de lei. De la vorba PSD la faptă e distanță ca de la pământ la cer”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, Siminica Mirea.

„PSD nu a eliminat aceste contribuții de când e la guvernare, ci le-a aplicat și pe veniturile pensionarilor din arende sau chirii. Guvernul Ponta a eliminat multe medicamente din lista celor compensate, a înjumătățit numărul controalelor gratuite pentru pensionari și a redus zilele pentru biletele de tratament cuvenite anual pensionarilor”, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here