Autoritățile din Olt, pregătite pentru iarnă. Porumbii neculeși ar putea înlocui parazăpezile

Autoritățile din Olt nu vor fi prinse pe picior greșit de prima zăpadă. Cel puțin așa au lăsat să se înțeleagă membrii Comandamentului județean de iarnă, aflați, miercuri, în videoconferință cu vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Toți șefii instituțiilor publice care fac parte din Comandamentul de iarnă sunt pregătiți să facă față primului val de ninsori. Reprezentantul Secției Drumuri Naționale Slatina a asigurat conducerea Prefecturii Olt că în bazele proprii există stocuri de materiale antiderapante care vor fi împrăștiate pe șosele. Totuși, o comisie din care nu vor lipsi reprezentanți ai prefecturii și Poliției Rutiere vor verifica aceste stocuri, la inițiativa prefectului Silviu Neacșu.

De asemenea, ambulanțele SJA Olt sunt pregătite să străbată drumurile în condiții de iarnă, Direcția de Sănătate Publică are centralizate datele referitoare gravide și dializați, Inspectoratul Școlar Județean are pus la punct un sistem de anunțare a problemelor pe care le-ar putea întâmpina elevii în privința ajungerii la cursuri, iar Consiliul Județean este pregătit pentru deszăpezirea drumurilor. O singură problemă ar exista: Secția Drumuri Naționale nu a putut monta parazăpezile în toate zonele de protecție a șoselelor care traversează județul din cauza proprietarilor de terenuri agricole care nu și-au adunat încă produsele agricole de pe câmp sau care nu au semănat terenurile, astfel că nu îngăduie autorităților să le folosească suprafețele care dau spre drumurile naționale. „Avem aceste probleme în zona Negreni și pe câmpul Cărbunarului. Sunt încă porumbi neculeși, dar, la o adică, dacă rămân așa, aceștia sunt mai buni decât parazăpezile noastre. Mai există probleme acolo unde oamenii nu și-au semănat terenurile și, prin urmare, nu ne dau voie să montăm parazăpezi. Trebuie să îi așteptăm să termine campania agricolă de toamnă și abia după aceea putem monta parazăpezile”, a informat prefectura reprezentantul Drumurilor Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here