Lupta pentru ocuparea funcţiilor de conducere în instanţele şi parchetele din Olt, aproape de final

Candidaţii înscrişi în cursa pentru ocuparea funcţiilor de conducere a Tribunalului Olt, judecătoriilor Caracal şi Corabia, dar şi pentru parchetele din judeţ au trăit, duminică, mari emoţii, la ultima probă, cea scrisă.

În cadrul acestei probe, candidaţii au pus pe hârtie cunoştinţele acumulate în domeniile managementului, comunicării şi resurselor umane.

Pentru preşedinţia Tribunalului au intrat în cursă cinci judecători care au îndeplinit condiţiile legale de participare. Este vorba de Ionel Grigorie şi de Mariana Moţ (în prezent judecători la Curtea de Apel Craiova), de Eugenia Carmen Marinescu, Liliana Oprea şi Marin Constantin Piţu (judecători la Tribunalul Olt). Între timp, Mariana Moţ s-a retras din concurs, din motive personale.

 
În prezent, preşedinte al Tribunalului Olt este judecătoarea Iuliana Dicu, al cărui mandat expiră la data de 1 ianuarie.
 
La concurs au mai fost scoase la concurs posturile de preşedinte, respectiv de vicepreşedinte al Judecătoriei Caracal. Pentru funcţia de preşedinte a fost admis să candideze un singur magistrat, Gheorghe Daşu, judecător la Judecătoria Segarcea, judeţul Dolj. Pentru postul de vicepreşedinte nu candidează nimeni.
 
CSM a scos la concurs, prin Institutul Naţional al Magistraturii, şi funcţiile de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia. Pentru postul de conducere la nivelul parchetului judeţean în cursă au intrat procurorii Daniela Aspra şi Otilia Chiriţă, aceasta din urmă „vânând” şi postul de procuror general adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apela Craiova.
 
De asemenea, pentru funcţia de şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal s-a înscris procurorul Cristian Popescu, iar pentru şefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia s-a înscris procurorul Mihaela Cătălina Eniţă.
 
Probele au început în 26 octombrie, candidaţii trecând până acum prin testarea psihologică (fiindu-le evaluată capacitatea de a lua decizii şi de a-şi asuma răspunderea, dar şi rezistenţa la stres), testul psihologic scris şi susţinerea unui proiect referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here