Militarul din Olt mort în accidentul aviatic din Sibiu va fi înmormântat, marţi, cu onoruri militare, la Pârşcoveni

Militarul din Olt care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de vineri dimineaţă va fi înmormântat, marţi, cu onoruri militare, în localitatea natală a mamei sale, Pârşcoveni. Alţi doi militari-eroi din cei opt care au murit în accidentul petrecut în judeţul Sibiu au fost înmormântaţi, luni, în salve de puşcă, în cimitirul militar din Cluj-Napoca. 
 

Funeraliile tânărului de numai 25 de ani vor fi organizate de Ministerul Apărării Naţionale, Andrei-Cătălin Apostol urmând să fie înmormântat cu onoruri militare. Deşi crescut la Enoşeşti, oraşul Piatra Olt, mama tânărului a decis ca el să îşi găsească liniştea la Pârşcoveni, localitatea ei de baştină. Părinţii lui Andrei-Cătălin sunt despărţiţi de mai multă vreme.

 

Elicopterul militar în care se afla și Andrei – Cătălin Apostol, alături de alți nouă colegi, s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu. Aparatul aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii. El se afla în misiune urma să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu. Nu a mai apucat să ajungă la destinație. 

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la un spital din Târgu Mureş. Ulterior, ei au fost transportați la Spitalul de Arși din Capitală. Starea lor de sănătate a fost stabilizată, dar medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

Duminică, la Sibiu, a avut loc o ceremonie religioasă pentru sufletele celor opt militari morţi, ceremonie la care, în afara rudelor, au participat preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. După ceremonie, trupurile militarilor au pornit cu camioane ale MApN către locurile natale. Luni, doi dintre militari au fost deja înmormântaţi în cimitirul militar din Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here