Bani europeni pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie publică

Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt derulează, în parteneriat cu Asociația „Tineret pentru Dezvoltare Durabilă”, Asociația „Centrul pentru Dezvoltarea Instrumentelor Structurale” și Asociația “Inițiative Sociale”, un proiect finanţat din fonduri europene care vizează persoane vulnerabile, din grupul-ţintă făcând parte şi tinerii care părăsesc sistemul de protecţie al statului.

Scopul proiectului este acela de a creşte gradul ocupabilităţii şi de a diminua riscul de excluziune socială pentru 580 de persoane vulnerabile, printre care se regăsesc tineri care părăsesc sistemul de protecţie, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane care trăiesc din venit minim garantat şi copii în situaţii de risc.

„În cadrul proiectului vor fi înfiinţate cinci structuri de economie sociala in judeţele Olt, Gorj si Constanţa, cu activităţi principale în domeniile furnizării de servicii, construcţii, confecţii, meşteşuguri şi organizare de evenimente, în cadrul cărora urmează să fie angajate 38 de persoane, din care 26 persoane vulnerabile. În acelaşi timp, se urmăreşte dezvoltarea competenţelor profesionale specifice pentru un număr de 240 persoane din grupurile vulnerabile şi formarea profesionala a 60 angajaţi din sistemul de asistenţă socială”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, directoarea DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

Proiectul, demarat în data de 1 octombrie, va fi implementat pe o perioada de 12 luni și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”. 

DGASPC Olt va organiza vineri, începând cu orele 13.00, o conferinţă de lansare a proiectului la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here